Inspiration Inredning

Inredningsblogg med inspiration till inredningen!

Delfinslakt

Demonstration mot delfinslakt Japan!

delfinslaktIdag var jag med Djurrättsalliansen och demonstrerade utanför Japans ambassad mot den grymma delfinslakten de har varje år i Japan. Det är många som har uppmärksammat delfinslakten på senaste tiden, bland andra kändisar som Yoko Ono, Caroline Kennedy, Ricky Gervais, för att nämna några.

Jag hann tyvvär inte ta så många bra bilder eftersom jag i början av demonstration råkade backa in i en person som spraymålat sitt plakat med röd färg och jag fick det på min luva, så efter det kom jag av mig lite med fotandet, ( färgen gick som tur bort med nagelborttagningsmedel:) Demonstrationen blev väldigt fin med många bra bilder, ljus och många fina människor som var med och gjorde en insats för djuren. Det var över hundra personer trots det kalla vädret! Bloggaren Elita Löfblad deltog också i demonstrationen vilket var jättebra gjort av henne och hon kan sprida ut information till sina följare!

Så går delfinslakten till: Efter att delfinerna fångats in i den lilla viken väljer delfinarier ut de delfiner som de vill köpa och resten slaktas brutalt och vattnet i i viken färgas röd av allt blod. Det är en mycket brutal slaktmetod som används. Vittnen berättar: ”delfinfamiljer som splittras, delfiner som hoppar desperata upp mot klipporna för att komma undan, kalvar som ropar efter sina mammor.”

Delfinjakten har under de senaste åren fått internationell uppmärksamhet genom filmen ”The Cove” där den före detta delfintränaren Ric O´Barry leder kampen för att exponera kopplingen till delfinarier och stoppa delfinslakten. Japan är det land i världen som dödar flest delfiner och valar, ca 23 000 dödas varje år.

Kändisarnas arbete mot delfinslakten

Skådespelerskan Hayden Panettiere (Heroes) har länge varit engagerad i slakten av delfinerna i Japan. 2009 simmade hon och andra djurrättskämpar ut bland delfinerna som fångats i ett nät, i syfte att ge publicitet till den grymma slakten. Tyvvär kunde de inte förhindra slakten vid detta tillfälle. Se filmen här. Hon berättade efteråt på The Ellen show om upplevelsen: ”Vattnet var rött av blod när vi paddlade ut… Delfinerna förstod precis vad som skulle hända med dem då de bevittnat  några av sina vänner/familjemedlemmar bli slaktade, de var väldigt stressade men när vi kom nära dem simmade de fram till oss och lugnade ner sig…När slaktbåtarna närmade sig och körde bort oss med sina spjut blev delfinerna oroliga igen. ”

En annan kortfilm som ger en informativ bild av delfinslakten berättas av skådespelaren Matt Damon här: Fotografen i den här filmen gör ett enormt modigt och risktagande arbete för att komma så nära delfinerna som möjligt.

Ny sida om Päls- och Köttindustrin

Jag har de senaste veckorna suttit och byggt upp en ny informationssida med information om päls- och köttindustrin, Djurinfo.se. Jag har ju sedan i höstas fått upp ögonen för hur hemsk hela djurindustrin ser ut (genom sidan meatvideo.com), det är riktigt sorgligt att se och höra allting och man undrar vart mänskligheten tog vägen…

Jag har byggt upp sidan eftersom det är väldigt viktigt att svenskarna blir lite medvetna om vad man egentligen stoppar i sig, för djuren skull men även för sin egen hälsa och för miljön. Situationen idag är extremt allvarlig och ohållbar. Sidan innehåller inga alltför obehagliga bilder och många bra tips och info. Gå in på Djurinfo!

 

2 kommentarer

  1. En eloge till dig, Karro, och alla andra som engagerar sig för djurens rättigheter! Jag tycker verkligen att det är hemskt att människor kan vara så grymma. Det gör ont i själen att tänka på det lidande djur utsätts för i onödan. Kämpa vidare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *