Inreda vardagsrum rustikt och vitt!

Hemma hos mig inreder jag med en bas i vitt och vitsåpade trägolv- det var en sak som gjorde att jag föll pladask för lägenheten för nästan två år sedan! Innan det hade jag renoverat min förra lägenhet med vitlaserad ekparkett, också jättefint (och billigt, läs om min renovering här).

inredning vardagsrumJag har suttit på Pinterest och samlat lite bilder från vardagsrum med en naturlig känsla i en annars stilren och avskalad vit miljö!

Till vänster ett vackert och stort rum med fantastiskt vitmålat trätak och vitlaserade trägolv. Stora fönster i bakgrunden bakom en vit soffa: luftigare känsla är svårt att skapa i ett rum, samtidigt känns det trivsamt. Stolar i rustik känsla gör att man kan tänka sig att hemmet finns i Danmark..

Nedan lite tips till ett hem i liknande stil!

 

 

Stilrena trämöbler från Inreda.org:

matbordvitrinskåppall

 

 

 

 

Dessa möbler är från Inreda.org, min affiliatebutik med speciellt utvalda möbler som jag blir jätteglad om ni handlar från:)!

Inspiration till vardagsrummet med naturlig känsla:

– Att lägga till inredning i trä som bord, pallar osv blir allra finast tycker jag om inredningen är så ren som möjligt innan.

– Accessoarer som blir fina till trä är silver- ljusstakar, speglar osv. Detta är inte vad man brukar ha till lantlig inredning men jag tycker det blir så fint.

– Shabby chic passar i den här stilen men möblerna har här lite ”skavd” yta.

– Färger som passar i den här inredningen och som känns lockande nu är: hallonrött, dovt mörklila, chockrosa, limegrönt, turkost, beige, ljust aprikost eller olika bruna och grå nyanser. Ja, de flesta färger tycker jag nog passar, med hänsyn till material och nyans.

Här får ni lite fler inredningstips:

1. Rensa bort så mycket du kan hemma för att få en avskalad bas att börja med. När du gjort det kan du lättare se vilka möjligheter som finns. Vilka träslag har du? Kan du ljusa upp golven eller kan du lätt byta kanske? (Parkettspecialisten är superbra och billiga som sagt, som jag tipsade om ovan)

2. Se inspiration från inredning på nätet och väl inredningsstil. Det kan bli jättesnyggt om du blandar stilar, men behåll den röda tråden!

3. Börja med basen i rummet och när du är nöjd med den kan du lägga till det roliga: färger på kuddar, plädar, gardiner och detaljer som ljuslyktor och annat. Inred personligt och med inredning som du gillar. En snygg och färgglad tavla kan ge rummet ett stort lyft.

3. Belysningen är viktig: Satsa på flera mindre lampor som ger mysigare känsla än taklampan. Undvik vita lampskärmar som ger  kallt ljus. Levande ljus ger ännu mer myskänsla hemma, speciellt nu under vintern när det är mörkt och kallt ute.

4. Att inreda med en bas i vitt blir snyggt vare sig du inreder med en modern inredningsstil, lantlig, orientalisk, new england eller klassisk stil. Det du vill undvika när du inreder med  vitt är att det ska kännas för kallt  och tråkig, därför är det viktigt att du lägger till accentfärger i jordiga färger som beige och lite färg också. Det viktiga är att du mår bra hemma och alla är olika känsliga för färgernas påverkan. Om du har ett rum hemma som är ljust och färgglatt kan du inreda ett annat rum i lite mörkare och dovare färger tex.

 

 

Läs mer från de bästa inredningsbloggarna om inspiration till färger 2013 inredning