Inreda med speglar hemma

speglarAtt inreda med speglar hemma är ett enkelt sätt att få ett rum att se större ut och det finns många snygga speglar att välja mellan. Personligen gillar jag bäst stora speglar med en snygg silverram, ser lyxigt och vackert ut och finns i många olika stilar: rustikt, romantiskt eller modernt tex. Denna bild är från Jordan Guide Home och jag gillar det svart vita tillsammans med spegelväggen. Stilen är lite för ”vuxen” för mig men en väldigt snygg bild!

 

 

speglarspeglarspegel matrum

 

 

 

 

Ovan till vänster speglar i en snygg rustik miljö med lite ateljé- känsla. I mitten har man satt speglar på tavellister- lite rolig idé som ger plats för många snygga speglar i olika former och stilar. Ovan till höger, bild från livecolourful.com: Supersnyggt matrum med en cool spegel på väggen. Jag har sett liknande design på en vas på Tabbouli house, som även har snygga speglar, kolla här lite inredning från deras inredningsbutik.

Inreda hall hemma med speglar

spegelhallspegel

 

 

 

 

Man tänker lätt att hallen bara är ett rum man går igenom men tänk om- hallen är viktigt i hemmet: Det är det första rummet gäster ser när de kommer in, det är det sista du ser när du går hemifrån och det första du ser när du kommer hem. Du vill väl hellre komma hem till en snyggt inredd hall än en rörig och mörk? Att inreda en hall med speglar är ett smart drag: praktiskt eftersom du kanske vill se hur du ser ut innan du går ut och är en snygg inredningsdetalj i en del av hemmet som ibland glöms bort.

Ovan till vänster bild från Kristen Hutchins: romantiskt inrett i bleka färger: så snyggt med beige och vitt! Cool hall i mitten med originell spegel. Till höger sidobord och matchande spegel och lampor. Kanske lite för mycket matchat i inredningen om du frågar mig: från lampskärmarna till den vita bården på väggen. Smart är dock att ställa en eller flera lampor framför spegeln, speciellt om hallen inte får in dagsljus. Spegeln reflekterar ljuset från lampan på ett snyggt sätt.

Ja, snyggt med speglar, men vilken stil ska du ha på dina speglar hemma då? Som jag tidigare nämnt så är min egen favorit speglar i silver i olika varianter. Har du mycket mörka möbler hemma så kanske det blir för mycket med även mörka speglar hemma. Silver passar till det mesta i inredningen, vare sig det är mahogny, ek, vitt osv. Har du ett rum i mycket vitt hemma så kan det å andra sidan bli snyggt med en stor spegel med mörk ram..Ja du får fundera, kolla på bilder på nätet och fundera vad som blir snyggast hemma hos dig!

Hoppas du fick lite inspiration till att inreda med speglar hemma!