Ny inredning till vardagsrummet!

inredning vardagsrumI veckan har jag fixat lite ny inredning i vardagsrummet med ny matta från Carpet Vista och beige sammetsgardiner från Ellos! Jag hade innan en mörk matta och mörka gardiner men det kändes så mörkt och tråkigt så nu känns det lite bättre. Jag älskar speciellt mattan som är jättefin, mysig och jag tycker det gick lätt och ganska prisvärt att få hem den. Jag kan absolut rekommendera Carpet vista om du söker ny matta! Jag beställde mattan på onsdagen och dagen efter stod de utanför dörren!:)

 

 

 

 

Inreda vardagsrummet- mörk soffa

Jag hade egentligen tänkt att byta ut soffklädseln till en beige men då var just den beige soffklädseln slut på Ikea så jag satsade på gardiner och matta istället. Jag ville få en klassisk känsla som ändå kändes modern och mysig, och jag känner mig riktigt nöjd faktiskt.  Jag har köpt nästan all min inredning på rabatter och second-hand, och då blir det en större utmaning att få till det- men fördelen blir att man känner att man lätt kan sälja vidare utan större förlust när man tröttnar på något!

Inreda vardagsrum i vitt, creme, grått

Just nu är det inne med beige/vitt/grått och även guld  i inredningen. Det är harmoniskt, vackert och lyxigt, men beroende på den inredningsstil du inreder i finns det lite saker att tänka på när du inreder i dessa färger.

  • Har du vita väggar så bör du satsa på mjukare gardiner, matta och lampskärmar, eftersom rummet annars kan kännas kallt och trist.
  • En mörk soffa blir bäst placerad i en hörna av rummet eftersom om man ställer ut den mitt i rummet (som jag har gjort) kan den ta över lite, enligt min åsikt.
  • Var försiktig med att inreda med för mycket gulddetaljer eftersom det kan se lite plåttrigt ut.
  • Guld passar jättebra ihop med trärena detaljer och strama linjer, gärna lite danska influenser tillsammans med det guldiga.
  • Ljust beige och vitt blir snyggt tillsammans med mörkt grått som bryter av på ett snyggt sätt!

Har du varit med och tävlat om det fina jul-paketet från Jotex- tävlingen avslutas imorgon, stor vinstchans!