Inredning och Inspiration Vår

vår inspiration guildJag fick inspiration av de härliga färgerna från Bluebellgray igår och fortsatte idag att kolla runt på nätet efter liknande inredning och hittade Tricia Guilds nyheter! Kolla in de härliga färgerna! Nu vill jag ha mer sånt hemma!

I Tricia guilds inredning ser vi mycket turkost, pasteller, rosa, grönt..färger som kommer stort i årets inredning!

 

 

 

 

 

vår inspiration guildvår inspiration guild

 

 

 

Mer inspiration från Tricia Guild

inspiration gardinerinspiration vår sovruminspiration färger

 

 

 

Som jag tidigare nämnt så ser vi i vår mycket av färgerna turkos, rosa, grönt, blått och orange. Pasteller med gråa toner ser vi mer av. Mjuka kulörer
som dimrosa och dimblå, till petroleumblå och mintgrön ger inspiration till vårens inredning. Nytt i år är skira, genomskinliga pudertoner, romantiskt men inte sockersött. Olika grå nyanser, gärna i den mörka skalan. Den mångsidiga och spännande pärlemorn ger en skimrande och modern framtidskänsla till vårens inredning.  Också en pigg och ljusgul färg som andas retrokänsla syns här och var inredningen.

Vilka färger ger dig inspiration?

Vilka färger i vårens inredning gillar du och får inspiration av? Använder du kanske för mycket av din favoritfärg så kan du lätt tröttna på den, det kan vara en bra idé att få in en komplementfärg, men vilken ska du välja?

Färger påverkar människan både kroppsligen och själsligen.  Saker och ting har inte en bestämd färg, utan färgen beror på ljuset som reflekteras på deras yta. Det synliga ljuset är bara en liten del av det elektromagnetiska spektrat. Ljus, liksom även andra, osynliga, delar av det elektromagnetiska spektrat (mikrovågor, ultravioletta strålar, röntgen etc.) påverkar människan på olika sätt. Ljus påverkar även blinda; färger påverkar även färgblinda. Se nedan för att läsa mer om vilka färger som passar dig och vilka du saknar hemma!

Så här påverkas vi av vårens färger:

Orange färg gör oss optimistiska och entusiastiska. Färgen sägs stimulera aptiten, vilket gör den lämplig för kök och matplatser. Orange färg symboliserar hälsan, entusiasmen, optimismen och vitaliteten – liksom självförtroendet, kreativiteten och modet. Färgen anses kunna mildra depressionen och stimulerar aptiten.

Rosa är en lugnande färg som skapar trygghet. Färgen förknippas med glädje, känslighet, lugn, samverkan, harmoni, avslappning och ett gott humör. Rosa anses bota en del sjukdomar, men rekommenderas inte personer med temperament.

Turkos kyler ner och dämpar blodcirkulationen. Färgen påminner om hav, känns fräsch och passar bra i badrummet.

Gult är en intensiv färg som en del färgpsykologer menar kan ge upphov till illamående och sjösjuka. Man tror också att gult är den första färgen som spädbarn uppfattar.

Grönt har en lugnande inverkan på oss människor. Den symboliserar natur, växande och kretslopp. Ljusgrönt anses ge ökad livsglädje och välmående.
Det sägs också att sinnena skärps mer.

Länkar till mer inspiration

Mer inspiration och färger vår 2012, Blå färger i vår, Tricia Guilds inredning

Visst får man inspiration av de härliga färgerna från Tricia Guild!