Tips Allergi!

allergiJa, nu är verkligen pollen säsongen och allergi här! Kliande näsa, trötthet och grusiga ögon är inte kul.. För alla oss som är besvärade av pollen så har jag på min andra blogg Healthy Style samlat ihop de bästa tipsen för hur du kan slippa de värsta besvären! Här nedan är några tips på mediciner.

Medicin Allergi

– Välj rätt medicin och ta medicinen på rätt sätt: Allergitabletter som Loratadin finns receptfritt, liksom nässpray rhinocort och ögondroppar lecrolyn. Min pojkvän tycker att Loratadin är bäst, jag föredrar Aerius. Det verkar som att det är en smaksak. Vanligen är dock allergimedicin som skrivs ut på recept lite bättre.  Det är viktigt att du tar nässpray på rätt sätt: När du ska spray på vänstra sidan så använder du höger hand och tvärtom, o håller för andra sidan av näsan med handen. Spraya inte för långt in i näsan och lite utåt mot sidorna så sprayen inte åker för långt bak och andas inte in för hårt efteråt för då kan du bli irriterad i utrymmet bakom näsan och den fungerar inte lika bra.

Nässprayen Blox på apoteket kan du använda i förebyggande syfte för att pollen inte ska fastna i näsan lika lätt. De har många bra tips och produkter på apoteket så rådgör med dem!

– Var beredd på att du blir extra trött av pollenbesvär och av medicinen. Vila  lite extra och stäng in dig hemma de eftermiddagar du har extra besvär, men ta gärna en morgonpromenad!

-Duscha håret på kvällen för att skölja ur pollen som fastnat under dagen och ha fönstren stängda under dagen, vädra på morgonen. Vädra inte sängkläder och torka inte tvätt utomhus.Byt kläder när du varit utomhus.

-Ta inte ta in blommor och ris som ger besvär. Undvik närkontakt med pälsdjur som har varit ute eftersom de ofta har mycket pollen i pälsen. Undvik rökiga miljöer då rök kan spä på den allergiska reaktionen.

-Var helst utomhus på morgonen medan daggen fortfarande binder pollen.

Länkar Allergi

Fri från allergi