Inspiration till Sovrum!

Till våren får vi inspiration av lite lättare och ljusare färger till vårt sovrum. Vi är trött på

sovrumdet mörka efter vintern och framhäver gärna ljuset vi längtat efter så länge på bästa sätt!

Jag gillar det här ljusa sovrummet med fluffiga kuddar, mys och pasteller! Den svarta sängramen gör att rummet får lite karaktär och att sängen framträder. Nedan lite tips till hur du inreder ditt sovrum. Så här i pollentider får ni även lite fler tips på hur du allergi säkrar ditt sovrum:

Allergi i sovrum

I ett sovrum är det mysigt med massor med kuddar, filtar och böljande gardiner. Om du är allergisk så bör du minska ner så mycket du kan på textilerna och välja tyger som kan tvättas ofta och gärna i 60 grader.

Tänk också på att inte ha blommande växter, hellre växter som ger bra luft (Fredskalla tror jag är bra), bra förvaring så det inte blir dammigt och lätt att våttorka.

Mitt sovrum

Jag håller ju på med mitt eget sovrum och ska försöka fixa iordning sängen och överdraget till gaveln som jag pratat om, kommer snart!

Lyxigt sovrum

För att få ett lyxigt hotellsovrum så får du här några tips:

Höj sänggaveln så sängen blir mer dominant i rummet. En klädd sänggavel ger en lyxig känsla i sovrummet. Unna dig vackra och lyxiga textilier i inredningen. De flesta hotell bäddar med satin-lakan, som ger en sval och mjuk känsla och har bra kvalitet. Bädda med många kuddar i matchande örngott, ett tjockt överkast och kanske en mindre filt som ligger ”kastad” över sängens fotände. Dekorativa kuddar i olika material är också ett bra sätt för att få fram lyxkänslan. Blanda gärna bomull med sammet, siden, ull och fuskpäls. En bänk, antingen stoppad eller enkel, vid  sängens fotände, förhöjer hotellkänslan.

Ljuset i sovrummet

Sprid ljuset i inredningen: Bordslampor med dimmer ger  myskänsla och satsa på mindre ljuskällor. Levande ljus gör stor skillnad för en lyxig stämning på vintern men även på sommaren. Ställ gärna flera ljuskällor bredvid varandra, det blir ett mer dramatiskt intryck än att sprida ut dem i inredningen. Den ultimata lyxiga känslan uppnår du enklast med en kristallkrona i taket. Storleken skall alltid anpassas efter rummet och takhöjden: en allt för stor krona gör att rummet känns mindre.

Inspiration Sovrum

Mer inspiration Sovrum:

 Orange sovrum, Bilder sovrum

Hoppas du fick inspiration till ditt sovrum!