Fantastiskt bröllop på Yxtaholms slott!

yxtaholms slott

Jag har i helgen varit på den vackraste och härligaste bröllops-festen jag kan tänka mig, på Yxtaholms slott och de som gifte sig var finaste Fia och Philip! Vi kom dit i fredags och blev helt överväldigade av det vackra slottet omgivet av vatten och näckrosor mot alla håll!

 

 

 

yxtaholms slottyxtaholms slott

 

 

 

 

Det var väldigt varmt när vi kom till slottet och vi begav oss genast ner till lilla huset bredvid ”Smedjan” med bastu, jacuzzi och brygga, där vi höll till och solade och badade före middagen. Under lördagen var det lite att fixa innan bröllopet, och som tärna sprang jag runt och fixade med det ena och det andra. Som tur var så var alla i personalen hjälpsamma och ett speciellt tack till snälla Sofia- bröllopskoordinator på slottet!

Det var enormt skönt att ta ett svalkande dopp mitt i allt, innan jag gick tillbaka till bruden i fina bröllops-sviten för att fixa till mig själv och hjälpa bruden på med klänningen! Fia var den absolut vackraste bruden jag sett med en smakfull ”maräng”klänning. Jag själv hade beställt min rosa tärnklänning från Dinobridal.

Vigseln hölls i Mellösa kyrka. Själva vigseln var faktiskt också väldigt fint. Jag känner mig inte riktigt bekväm i en kyrka, eftersom jag inte är troende, men akten hölls på ett avslappnat sätt och en vän till brudparet sjöng två väldigt vackra sånger.

Efter vigseln åkte brudparet iväg till en äng för att fotas medan vi andra åkte tillbaka till slottet för att vänta in brudparet och för bröllopsskålen på gården framför slottet. Jag tyckte väldigt synd om alla män i sina svarta kostymer som vid det laget var rejält svettiga på vad som sades var årets varmaste dag..

Middagen hölls inne på slottet, en väldigt god middag. Under middagen hölls många ovanligt roliga och vackra tal till brudparet. Vissa tal var extra underhållande. Två av killarna var som de själva sa ”inga talare” och sjöng istället fram ett väldigt roligt tal:)

Jag hade själv varit väldigt nervös för mitt eget tal som jag hade förberett och som jag inte visste om jag skulle våga hålla, eftersom jag har en stark scenskräck och jag aldrig gjort något liknande. Men det gick!! Jag kände mig faktiskt förvånansvärt lugn innan jag gick fram och tog micken, av någon anledning. Kanske hade jag stressat så mycket på förmiddagen att jag var färdig på något sätt med nervositeten, och så kände jag att det var viktigt att göra detta för Fia, som betyder mycket för mig. Hur som helst kändes det som en enorm lättnad efteråt:)

Efter middagen förflyttade vi oss en våning upp där Joy- the coverband var redo för att sätta igång! Först bröllopsvalsen förstås, sedan spelade vi upp en liten låt som Fia hade spelat in under möhippan- Fångad av en stormvind- som istället sjöngs ”Fångad av min Philip”. Låten hade spelats i på Swesoundstudios i stockholm, de kan jag rekommendera! Bandet Joy (joythecoverband.se) var helt fantastiska- de spelade massor med Bon Jovi låtar, efter önskemål från bruden, och det var ordentligt drag i festrummet. Det här bandet kan jag starkt rekommendera för de var väldigt trevliga, duktiga och skapade verkligen en bra stämning. Alla var uppe och dansade, även gamla mormor:)

Vid tvåtiden begav vi oss vidare ner mot bryggan och bastun för ett nattdopp, ett perfekt avslut på en underbar dag!

slottsweekendyxtaholms slottyxtaholms slott

 

 

 

 

Yxtaholms slott kan jag verkligen rekommendera till att hålla bröllop på- otroligt romantiska omgivningar, fina rum, trevlig personal och en jättebra frukost! Ett stort tack till alla inblandade som var med och skapade en så fantastisk bröllopswekeend för Fia och Philip!!