Inredningsprojekt nr 2 Vardagsrum:

inredning

Jag fick en förfrågan från en läsare om tips till inredning i sovrum, vardagsrum och kök, för en kille i 26 årsåldern. Lägenheten har vackra mörka golv, vita väggar och en modern och öppen inredning.

I vardagsrummet ska svart/bruna möbler från IKEA att ställas och dessa kommer troligen att kompletteras med en mörkgrå soffa. Här önskas färgförslag på textilier och lampor över soffbord och i fönster.

I sovrummet önskas en strikt stil, gärna lite hotellkänsla. Här ska ny sänggavel köpas in och nytt sängbord. Förslag på belysning efterfrågas.

 

 

 

Här nedan kommer ett förslag från mig vad gäller färger och möblering för vardagsrummet!

Lägenheten som den såg ut tidigare (då tidigare ägare av lght bodde där):

inredning

 

 

 

 

Här är mina egna inspirationsbilder som jag hittat nätet: Dessa bilder är i lite annan stil än ovanstående bilder som synes, åtminstone de två första bilderna: Modernt, mysigt och dova färger.

inredninginredning

 

 

 

 

Inredning Vardagsrum/Kök

Mitt tips ang möblering för denna lägenhet är att satsa på rymliga och gärna låga möbler för att få rummet att kännas större än vad det är. Satsa gärna på luftiga och ljusa textilier i åtminstone det ena rummet, av samma anledning. Hur pass ”mysigt och ombonat” man vill ha är ju en smaksak förstås.

Mitt tips ang soffa är att en mörkgrå soffa ihop med för mycket svart och brunt eventuellt kan bli lite murrigt. Bäst brukar vara att hålla sig till en eller två mörkare färger och gärna att fokusera på antingen grått eller brunt/ beige som basfärg, vad gäller textilier. Mitt tips är dock att välja en gråbrun soffa så att man matchar möblerna bättre, då de går i svart-brunt, exempelvis Kivik soffa (den har jag själv- är skön och prisvärd) med klädsel Tullinge gråbrun.

Inredning förslag 1:

Jag har satt ihop ett litet första förslag och främst tagit hänsyn till att golv och basmöbler är mörka och jag har därför försökt ljusa upp helhetsintrycket samtidigt som jag försökt hålla en harmonisk färgskala. Den inredningsstil jag valt här är väldigt diskret, kanske vill man göra den lite mer personlig med en stil som går åt antingen det mer mysiga hållet med mer textilier och mönster, eller åt en industriell inredningstil kanske som kan bli fin mot det mörka golvet och mörka möbler? Jag har valt en ljus taklampa som har naturvit skärm, vilket gör att det inte blir lika kallt sken som med en kritvit lampa. Vill man ha mer myskänsla kan lampan bytas ut mot en mörkare skärm, en tonad glödlampa eller helt enkelt bara satsa på mer ljus och lyktor på kvällen? Bordet som valts i förslaget är kanske inte helt idealiskt mot de mörka möblerna, men ovanpå den ljusa mattan fungerar det. Det beror på hur pass framträdande de mörka möblerna är, ifall bordet passar in eller inte. I vanliga fall brukar jag undvika att blanda mörka och vita möbler, men det kan fungera och bli lite personligt.

inredning

Soffa Kivik, kuddar Saltabönor, Inreda.org,  gardiner Inreda.org, hylla Ikea, matta mattvaruhuset, siffbord EM, lampa belysningsdesign

Vill man få en lite mer marin inredningsstil (Se tex inredningsbutiken Salta bönor), så kan man byta ut möblerna till vita klassiska möbler i inredningen.

 

 

Inredningsförslag 2: I detta förslag har jag valt en mer jordig och harmonisk färgskala i beige, brunt och gult. Inredningsstilern är klassisk/stram med raka linjer på möbler men med jordiga färger och mjukare detaljer så blir känslan i rummet ändå harmoniskt.

vardagsrum

Inredning:

Bestå förvaring med dörrar, svartbrun, Soffbord Ikea, Gardiner ellos öljettlängd, Lampa belysningsdesign, kuddar Ellos, Salta bönor, Uggla Em möbler, Matta Kilands mattor.