Vad gör vi mot djuren?

demonstration Igår var jag tillsammans med ett gäng fina människor från Djurrättsalliansen och demonstrerade mot skokedjan Belle shoes som säljer de otrevliga kaninpälsarna man ser här och var på stan just nu. Det är sorgligt att vissa människor tycker att det är snyggt att gå runt med de dödade kaninerna hängandes på sig. Vart tog empatin för andra varelser vägen och har vi verkligen gått tillbaka i utvecklingen till stenåldern då vi bar päls? Är detta mode? Vi stod vid Belle shoes butiker på Södermalm, City och Östermalmstorg för att uppmärksamma vad butikens pälssortiment egentligen innebär. Jag uppmanar alla att bojkotta päls och gärna sprida vidare till vänner. Personligen går jag aldrig in i en butik som säljer pälsprodukter och jag bojkottar därför butiker som Belle shoes, Salt, Cazami och Bohem i Stockholm.

Djurindustrin

SVT har på senaste tiden tagit upp nyheter om hur djuren har det i både kött- och pälsindustrin. Vem som har sett filmen om de stackars angorakaninerna kan någonsin glömma det? Orden räcker inte till.

I Dagens nyheter idag tar dagens huvudledare upp den svåra frågan för många om man ska äta kött eller inte. Författaren menar att: ”Egentligen borde alla köttätare besöka minst en valfri kyckling-, gris- eller nötfarm och minst ett slakteri. Det vore inte mer än rätt att vi gjorde oss omaket att se hur de varelser lever och dör som vi gladeligen sätter tänderna i.”

Många jag pratat med på sistone menar att de är medvetna om vad som sker men menar att de mår för dåligt av att få information om det. Men- om man inte vill veta var maten kommer ifrån, hur ska man då kunna rättfärdiga vad man äter?

Samhället blir alltmer stressat och tekniskt utvecklat. Kan detta vara en anledning till att en del människors empatiska förmåga idag verkar vara underutvecklad? Jag tycker vi alla ska fråga oss vart världen är på väg och om vi vill uppfostra våra barn i en värld som behandlar djur på det sätt vi gör?