Hallonröd färg i inredning 2013..

I senaste numret av Plaza interiör nämner de hallonrött som nästa års stora färg i inredningen. Jag har redan börjat inreda i denna härliga färg, se mitt kök, och jag har även färgen i mitt matrum. Hallonrött blir väldigt fint om man tex inreder med denna färg tillsammans med svart, spana in mitt moodboard för vardagsrummet.

röd färg

Så här inreder du med rött hemma:

Den hallonröda färgen passar väldigt bra tillsammans med en i övrigt diskret inredning, tex en bas i svart vitt eller i grått som kommer mycket nästa år. Tänk på att det finns många röda nyanser och en brunröd nyans kanske inte alltid blir så fin mot en orangeröd färg, men man får pröva sig fram. Eftersom röd är en ganska stark färg så tycker jag personligen inte att det blir fint om man blandar den för mycket med andra färger, speciellt inte grönt, blått och gult, men som sagt, det är en smaksak- gillar du mycket färg så kan du självklart blanda vilt mellan alla olika färger. I mitt matrum har jag tex eldigt orangeröda gardiner men annars ganska mycket vitt där. Jag har tänkt att jag ska få in lite mer beige och brunt för att skapa en lite lugnare känsla än vad det är idag i matrummet.

Så påverkas du av röd inredning:

Den kraftfulla och inspirationfyllda röda färgen ger oss mer energi, snabbare hjärtklappning och får oss att blinka mer.  Var dock försiktig med att inreda för mkt med färgen då för mycket rött kan skapa rastlöshet och oro. Där det bor psykiskt obalanserade människor, bör den användas med  försiktighet. I sovrummet anser vissa att man ska undvika färgen helt. Jag inreder gärna med lite rött i sovrummet då det skapar mysig stämning!

Hitta snygg inredning i rött:

På Inreda.org hittar du mina fina kuddar som jag har i mitt kök. Eftersom röd är en så stark färg så bör du kanske inte köpa en hel soffa i rött om du tror att du kanske vill byta färg hemma om något år. Mindre accessoarer som kuddar är däremot lätt att byta ut. Här hittar du fler inredningsbutiker på nätet.

Mer inspiration från röd inredning:

 

rött sovrumrött hemma

 

 

 

 

 

gardinerinreda rött svart

 

 

 

 

 

matrum röttsovrum rött

 

 

 

 

 

 

 

De två översta bilderna är ett exempel på hur vitt kan inredas tillsammans med rött men jag saknar lite beige för att ge en mysigare känsla..

Mellanbild från mitt matrum- orangeröda sidengardiner. Syrrans fina sovrum med svart, djuprött. Lagom mycket rött och mycket mys i rummet, svarta lampskärmar ger varmt och mysigt ljus.

De två nedersta bilderna är från modenus.com. Här har man inrett med en bas med beige och brunt och lagt till lite röda detaljer. Stilen är lite omodern men får vara med ändå för snyggt färgmässigt, om än lite för murrigt kanske, och så gillar jag sängen.

Hoppas du fick lite inspiration till röd inredning!