Inreda Svart hemma

Jag har valt ut möbler i svart från Inreda som matchas snyggt med fuskpäls i grå toner. På Inreda finns ett bra urval med inredning i fuskpäls, genom att välja fuskpäls istället för riktig djurhud räddar du många stackars djur från ett liv på pälsfarm. Nedan tips om hur du inreder snyggt med svarta färger hemma.

inreda svart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inredningstips svart hemma

Jag älskar svarta detaljer i inredningen. I vardagsrummet har jag inrett utifrån en bas i svart, grått och vitt. Det har länge varit inne med svart vita detaljer i både inredning och mode. Svart kan vara mycket effektfullt för att framhäva andra färger och detaljer. Se bilden ovan där de snygga orange-röda kuddarna blir extra snygga med de svarta möblerna. Om du inreder med en bas med svarta möbler bör rummet vara ljust och kompletteras med ljusa textilier. Att ta in alltför mycket svart i rummet kan blir ödsligt så snyggast blir det om du inreder med få möbler när du väljer svart. Vilket material du väljer på möblerna har stor påverkan. Att välja svarta högblanka möbler associerar jag tex med inredningen i en ungkarlslya och ser lätt plastigt ut. Jag skulle rekommendera att välja rustika svartmålade trämöbler, vilket finns i varierande stilar: klassiskt, modernt eller rustikt.

Se gärna inspirationsbilder på nätet innan du börjar innan du börjar inreda och bestäm vilka färger och inredningsstil du vill ha.

Påverkan av Svart färg

Svart är en dominant färg som i västvärlden förknippas med olycka, död, sjukdom, hat och sorg. Svart anses också klassisk och trendig. Färgen förknippas med djup, mystik, negativitet, djup sorg, hat, självständighet, magi, men den förknippas även med styrka, stabilitet och till och med beskydd. Små mängder av den svarta färgen stimulerar introspektionen (”själviakttagelse”), men kan i stora mängder framkalla depression. Den svarta färgen bör därför användas mycket sparsamt i inredning.

Svarta färgen i historien

På medeltiden var det vanligt att använda sig av svarta linjer för att markera en bredvidliggande färg. På 1800 talet använde man sig en del av svart i inredningen, gärna tillsammans med gult och gräddfärgat.

Länkar svart inredning

Svart inredning, Svart inredning på Inreda, Svart walk in closets

Hoppas du fick lite inspiration till att inreda med svart hemma!