Inspiration Inredning

Inredningsblogg med inspiration till inredningen!

Hemma hos Fia

Hemma hos Fia

sovrum hemmaJag var hemma hos lillasyrran igår och blev imponerad av hennes inredning: Medan jag tar flera månader på mig att välja en lampa sätter hon ihop ett rum på några dagar och med bra pris på allt: Sänggavel och lampbord tror jag var från Ellos, lampor från Clas Ohlsson, täcke Ellos och kuddar från Mio bland annat. Vinröda gardiner från Olssons tyger. Svart kristallkrona från Blocket. Hon lägger istället de extra stålarna på kläder och häromdagen fyndade hon en så snygg klänning i orange-rosa på rean, som matchade väskan!

 

 

 

inredning sovrumhemorange inspiration

 

 

 

 

 

Nedan bilder från syrrans snygga kökshall: snyggt sidobord från Livingstore med Matteus porslin under, orkidée från Skötselfria wexter, ljusstakar Ikea.

 

inredning orkidéeinredning sidobordväxter

 

 

 

 

 

Fia och Philip har många varma färger hemma: orange, rosa, rött, svart och grönt.

Så påverkas ni av färgerna hemma:

Rött är en kraftfull färg som gör oss mer aktiva, hjärtat slår snabbare och du blinkar oftare. Man skall vara försiktig med den röda färgen hemma eftersom mycket rött kan skapa rastlöshet och ångest. Där det bor känslomässigt störda människor, bör den användas med ytterst försiktighet. I sovrummet säger vissa att skall man undvika den röda färgen helt för att den är för kraftfull men jag tror det beror lite på vem det handlar om- alla människor är inte lika känsliga för färger.

Orange är en varm och energifylld färg som gör oss optimistiska och entusiastiska. Färgen sägs stimulera aptiten, vilket gör den lämplig för kök och matplatser när vi inreder hemma. Orange färg symboliserar hälsan, entusiasmen, optimismen och vitaliteten – liksom självförtroendet, kreativiteten och modet.

Rosa är en lugnande färg som skapar trygghet. Den står för glädje och optimism och är en bra färg för barn och i rehabiliterande sammanhang.  Färgen förknippas med känslighet, lugn, samverkan, harmoni, avslappning och ett gott humör. Rosa anses bota en del sjukdomar, men rekommenderas inte personer med temperament.

Lime är en intensiv, frisk och vårig färg som kanske bäst lämpar sig på mindre ytor hemma.

Grönt har en lugnande inverkan på oss människor. Den symboliserar natur, växande och kretslopp. Ljusgrönt anses ge ökad livsglädje och välmående.
Det sägs också att sinnena skärps mer.

Svart är en dominant färg som i västvärlden förknippas med olycka, död, sjukdom, hat och sorg. Den förknippas med djup, mystik, negativitet, djup sorg, hat, självständighet, magi, men den förknippas även med styrka, stabilitet och till och med beskydd. Små mängder av den svarta färgen stimulerar introspektionen, men kan i stora mängder framkalla depression, var därför försiktig med att inreda med för mycket svart hemma!

Vitt är tomhet och vila. Men att ha kritvita väggar hemma kan kännas ödsligt. Därför brukar man bryta den kritvita färger med andra nyanser.

Mer om färger hemma

: Påverkan av färger, Färger i trädgården

Hoppas ni fick lite inspiration av den snygga inredningen hemma hos P o F!

2 kommentarer

  1. Mycket snygga möbler måste jag säga 😉 och underbar klänning!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *