Inspiration Inredning

Inredningsblogg med inspiration till inredningen!

Hemma hos mig

Hemma hos mig året 2012

Detta år har jag fått inreda min nya lägenhet vilket inte alltid har varit så lätt och jag är ganska ombytlig i smaken märker jag när jag nu går igenom bilder. Jag är fortfarande inte helt klar, men här kommer lite glimtar från mitt hem och året som gått:

Inredning Kök:

kök rosa

I början inredde jag köket i härligt chockrosa, vitt och svart: med mysiga kökssoffan från Mio och mitt gamla avlutade furubord.

 

Nedan fler bilder från kök, sovrum, vardagsrum, hall och matrum!

 

 

 

kök

Sedan blev det limegrönt som kändes snyggt och ljust till våren, detta är en perfekt vårfärg tycker jag- jag som egentligen inte ens gillar grönt!

 

 

 

 

 

 

inredaI slutet av året inköptes nya kuddodral på Zara home (finns även på Inreda.org) och det blev varmt orangeröd inredning i köket!

 

 

 

 

 

 

Inredning Vardagsrum:

inreda rum

I början av året hade jag Ikeas Kivik soffa vit men med en vit filt över för att jag var rädd för fläckar…ja ni förstår..det funkade ju inte riktigt i inredningen, så detta byttes…

 

 

 

 

inredning

…ut mot en grå klädsel, grå-svarta gardiner, nytt vitt soffbord från Myhomemyway och även ny TV (LG). Här trivs jag!

 

 

 

 

 

 

 

Hallen:

spegel hall

I hallen har det inte hänt så mkt i inredningen..Den vackra spegeln Diamant från Tabbouli house är jag fortfarande supernöjd med och likaså med sidobordet från Bazaar, blir en snygg och ovanlig kontrast tycker jag: orientaliskt/lyxigt.

 

 

 

 

 

 

Inredning Matrum:

matrum

Matrummet är inrett i vitt, vitt och orangerött siden: lyxigt men saknas lite tavlor och naturfärger..projekt till våren!!

 

 

 

 

 

 

 

Inredning sovrum

sovrumFörst såg Mio Mirus Bedtime (varning för den sängen som lätt blir för mjuk) sängen ut så här, med asiatiska sängbord från Tabbouli house och lakan från Zara home/Inreda.org.

Men..sängen kändes för mörk och trist mot mörka möbler och gardiner och byttes ut..

 

 

sovrum inspiration

 

..mot nytt tyg till sänggaveln från Olssons tyger- billigt och enkelt att förnya sängen!

 

 

 

 

Vad har jag lärt mig under året som gått då?

– Ta det lugnt när du inreder. Visst kan du göra misstag- det är bara att sälja på Blocket, men bäst är om du kan göra upp en plan när du ska inreda en hel lägenhet. Ställ dig dessa frågor: Vilken stil gillar jag bäst? Vilka stilar vill jag ha hemma? Hur många stilar vill jag ha hemma och hur kan jag mixa dem? Detta kan låta som överkurs men besvarar du dessa frågor är det mycket lättare att få en röd tråd i ditt hem och du undviker felköp.

– Planera de viktigaste och svåraste  inköpen: Vilken soffa passar dig bäst? Vill du kunna ta bort klädsel och byta färg? Hur mycket vill du lägga på sängen och vilken säng passar din kroppstyp?

– Inred ett rum i taget! Det är annars lätt att du tar dig vatten över huvudet och tröttnar innan du är färdig.

– Börja med en enkel bas som du sedan lätt kan byta ut inredningsdetaljer som kuddar, gardiner och överkast till.

– Ha gärna olika färgskalor hemma för variation: Ett rum med en bas med mörka möbler för mys, ett rum med ljusa möbler osv. Försök få in de olika elementen som jord-färger, metaller, glas och eldfärger.

Låter detta jobbigt? Detta är bara lite tips och man får ta till sig det som känns passande!

 

 

Här kan du se mer från mitt hem! Läs mer om  inspiration och inredning hemmakontor!

2 kommentarer

 1. Hej! Fick syn på spegeln ”diamant” och undrar vad du gav för den? Jag har letat och letat efter spegelmöbler och lyxigare inredning och den spegeln är precis vad jag är ute efter! Tacksam för svar
  Mvh
  Milena

  • Karro

   14 februari, 2013 at 06:13

   Hej Milena, jag har för mig att jag betalade 4000 kr för den, den är från tabbouli house- de har en massa möbler i liknande stil:) MVH Karro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *