Djurtortyr i köttindustri utomlands

grisfarm

Djur utomlands behandlas inte som djur längre utan de är produktionsenheter i en industri. Jag har idag fått upp ögonen på ett tydligt sätt hur djur i köttindustrin utomlands behandlas genom att se videon på meatvideo.com. Jag uppmanar starkt  alla som ibland äter utländskt kött på restaurang osv att se denna video och jag kan garantera att ni blir omvända..Jag har bara tagit mig igenom halva videon men det räckte.. F ilmen visar en ofattbar ondska från människor genom behandlingen av djuren.

(bilder från grisfarm i skåne och nordkorea)

 

köttindustri

 

 

 

 

Vad kan man äta för kött?

Det kött du kan äta med en aning godare samvete (enligt mig) är:

– Svenskt kött, gärna krav och ekologiskt. På Djurskyddet.se kan du läsa mer. På sidan Mitt liv som gris blir man dock lite tveksam till hur även svenska grisar har det, så detta kommer jag läsa på mer om.

– Viltkött, där har djuren fått leva i frihet åtminstone

Hur kan vi påverka köttindustrin utomlands?

Vissa kanske har inställningen att ”vad kan vi som svenska konsumenter göra för att påverka?” men svaret är att vi kan göra mycket. Genom att vägra äta utländskt kött, att sprida vidare till vi känner så kommer vi i Sverige sprida till mindre upplysta människor utomlands och kan på så sätt påverka köttindustrin. Det sprids redan idag utomlands genom att sympatiska människor får upp ögonen för vad som sker, bland annat amerikanen Jonathan Safran Foer som skrivit Äta djur (Eating animals) har med sin bok gjort stor skillnad. Att se med egna ögon ger dock ännu mer effekt och jag tror inte det dröjer länge innan sådana hemsidor och videos förändrar världen..

Läs mer om tortering av djur köttindustrin:

Tyra skriver om köttindustrin och finns bra länkar i kommentarerna.

Här finns bra länkar om köttindustrin på Bibblabella

Veganurbanite: hundar i köttindustrin

Läs även om pälsindustrin och inredning med päls

Djurrättsalliansen ger info om djurfabriker