Inspiration Inredning

Inredningsblogg med inspiration till inredningen!

Päls i inredning

Kaninpäls i inredning- har vi rätt att döda kaninerna för deras päls?

päls inredning

Jag har på min sida Kravdjur skrivit en debattartikel om pälsindustrin som fått nytt fäste i mode och inredning denna höst. Det började med att jag var med min syster på inredningsaffären Bohem på Östermalm i stockholm. Där såg vi en kaninpäls i sortimentet och jag började när jag kom hem att läsa på lite om pälsindustrin.

Jag har ju tidigare uppmärksammat att Ceannis använder kaninpäls till sina kuddar men när jag nu ser dessa produkter även på Bohem börjar jag fråga mig vart samhället är på väg egentligen: Har vi inte kommit så långt i utvecklingen och tillverkat så bra substitut för päls att vi kan välja bort dessa produkter för skönhets skull? Se bilder nedan: trångt, obekvämt och utan möjlighet till ett värdigt liv. Jag hoppas att ni läsare håller med om att den här behandlingen av kaniner som vi ser nedan från en pälsfarm inte är ok behandling av djur. Jag tycker det är helt fruktansvärt. Se även undercoverreportage från Rabbitwise.org och Rabbitfur.org som informerar om pälsindustrin och där jag även lånat dessa bilder.

kaninpälspäls inredningpälsfarm

 

 

 

 

Tänk på att aldrig köpa riktig päls eller dun eftersom djuren med största sannolikhet lidit väldigt mycket, inte minst i slutet av deras liv..

4 kommentarer

 1. Ja, det är vidrigt! Bra med engagemang!

  MEN! Glöm inte att kycklingarna och grisarna som vi äter har det minst lika illa och att det finns andra alternativ där med!

  • Karro

   3 januari, 2013 at 10:27

   Hej Karolina, tack för ditt inlägg! Ja absolut-håller med!, jag har på min sida Kravdjur skrivit om även köttindustrin och hur viktigt det är att vi, om vi måste äta kött, väljer producenter som tagit hänsyn till djurens välmående. Ha det gott! Kram Karoline

 2. Karolina igen

  5 januari, 2013 at 08:43

  Ok! Vad bra! Ibland är tyvärr dubbelmoralen total så det var därför jag regerade. Själv är jag i det närmaste vegan, men det har tagit många år och många bakslag innan jag lyckades sluta med köttet helt. Så jag förstår dig. Tyvärr är ju köttätande så utbrett och en så stark norm. Bra att du äter gårdsproducerat kött och vilt, det är ändå hundra gånger bättre än industrikött! 🙂

  • Karro

   21 januari, 2013 at 04:07

   Hej Karolina, vad duktigt av dig som lyckats sluta med kött! Jag har tyvvärr inte lyckats själv helt med det även om jag försöker äta vegetariskt så ofta jag kan, men ja- viktigt att vi gör vad vi kan för att göra det lite trevligare för de stackars djuren i alla fall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *