Inred med färg i vår!

Här kommer lite inredningstips för våren! Nu vill vi ha ljust, fräscht och med ljusa färger, gärna i blått, grönt och grått om man ska gå efter vad designers säger. Personligen tycker jag dessa färger är lite för kalla, men om man mixar dem med varma accentfärger kan det bli snyggt. Att blanda in rosa med ljusgrönt exempelvis blir underbart vårigt och en perfekt färgmix!

De accentfärger som kommer i vår  är bland annat korall och vinrött. Vinrött är ju inte direkt en vårfärg men det kan bli fint att ta in som mindre detaljer, till en ljus bas med grått, vitt och kanske lite korall.

Inredningstips våren 2015

1. Börja med att rensa bort alla saker du inte behöver ha framme. Börja med att rensa en del i huset så fortsätter du med nästa del efteråt, annars är risken att du sitter där i röran och är för trött för att städa klart;)

2. Ta gärna kort på rummet innan du börjar så du får en annan synvinkel av rummet. Du kommer få lättare att urskilja färger och vad som behöver förändras i rummet.

3. Tänk på vilken bas du har i rummet innan du väljer färger. Om du har mycket trämöbler blir det exempelvis jättefint att inreda med pasteller. Har du tunga mörka möbler får du tänka dig för om du vill inreda med

Inred med grönt hemma!

Att  inreda med gröna färger hemma  ger en harmonisk känsla till rummet. Färgen  symboliserar natur, växande och liv. Ljusgrönt anses ge ökad livsglädje och välmående. Att använda milda rosa färger i inredningen  förknippas med känslighet, lugn, harmoni, sammanhållning och avslappning. Att använda gälla nyanser av både grönt och rosa förstärker vissa av dessa saker och upplevs mer uppiggande.

Välj gärna dova färger när du inreder med exempelvis gardiner, mattor osv, medan du kan välja starkare färger på mindre saker, för att undvika att du tröttnar på färgerna. Det blir dessutom lättare att byta ut när du vill ändra färgtema i rummet!

Gulgröna nyanser ser vi i naturen ofta på våren. Dessa färger blir vackra och fräscha med gult och skarpt rosa. Eftersom färgerna är så färgstarka kan vitt vara en bra färg att komplettera inredningen med här. Nästan alla kalla ljusgröna färger behöver accentfärger som till exempel gult, terrakotta eller gräddvitt.

Tänk på ljuset när du använder grönt i inredningen hemma: Morgonljus på en kall grön färg blir inte så bra.

Fler inredningstips hittar du på bloggen! Ha det så bra:)/Karro