Inspiration Inredning

Inredningsblogg med inspiration till inredningen!

Inred hemma 4:Vardagsrum

vardagsrum

Inreda vardagsrum!

Härligt vardagsrum med inredning i lugna basfärger och mycket accenter i rött och andra färger. Det här vardagsrummet är mer ett rum att umgås i än att krypa upp med en bok tex..

Steg till att få ditt fantastiska vardagsrum:

1. Vad ska rummet avändas till? Mest till att umgås med vänner: Inred med många sittplatser, kanske stora mysiga sittkuddar på golvet? Blir det många filmkvällar så kanske du vill ha en stor skön soffa med kuddar o filtar att kura ihop sig under.

vardagsrum2. Vilka förutsättningar finns i rummet? Hur faller ljuset? Vilka färger, träslag passar i det här rummet? Hur ser golv/väggar ut? Behöver du måla om? Vad får du plats med?

 

3. Möblera. Har du ett stort vardagsrum så kan du möblera i ”öar” med soffan mitt i rummet, det skapar en luftigare känsla. Behöver du ett stort soffbord eller passar det bättre med ett satsbord som du kan variera efter tillfälle? Placera ut den största möbeln först.

 

 

4. Det viktigaste: Belysning! I ett vardagsrum bör du gärna ha 5-10 ljuskällor: Allmänbelysning, stämningsbelysning och läsbelysning. Placera ut lamporna i olika höjder och använd dimmers.Färgade skärmar ger ett mysigt ljus!

Fler tips till inredning vardagsrum:

Se även: Inreda enligt Feng shuiInred hemma: komma igång,   Inreda med färger

Hoppas du fick inspiration till vardagsrummet!/Karro

2 kommentarer

 1. Hej! Vad bra att inte du heller gillar djurförsök! Jag tycker vi blir allt fler som bryr oss om djuren, vilket är bra!
  Jag fatta inte riktigt vad du menade? Vadå skulle bara dermalogica och the body shop (som ägs av loreal) vara helt icke djurtestat smink!? Jag har hört från peta att dom kräver en garanti på att ALLA ingredienser och råvaror samt underleverantörer till ett märke ska va icke djurtestat för att få va med i deras lista.

  • Karro

   8 februari, 2012 at 07:53

   Hej, ja många blir mer medvetna om sådant här och bryr sig och jättebra att vi är några stycken som sprider det vidare! Det är på rätt väg iaf med fler lagar mot djurförsök, även om det pga EU i vissa fall blir en försämring i Sverige, men som sagt i stort blir det bättre..
   Jo PETA finns i olika länder och med olika regler för olika länder, skapar lätt förvirring. Vet inte vilken sida du går efter.. Jag vet inte alla detaljer om PETA men enligt informationen jag fått från Forska utan djurförsök så är det bara Body shop och Dermalogica som kan garantera att råvarorna inte är testade på djur. Jag har fått svar direkt från Estee Lauder och Clinique, den nordiska sektionen, och de skriver att de inte kan garantera att råvarorna inte är testade på djur.Jag kommer att fortsätta undersöka det här, mer info kommer..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *