Inredning tips vardagsrum

inredning vardagsrumVardagsrummet är ett av de svåraste och viktigaste rummen att inreda. Det ska vara mysigt, snyggt, fylla många funktioner och det rum som vi umgås i. Under kategorin Vardagsrum här bredvid hittar du massor med tips och under inredning skolan 4 hittar du några av de bästa tipsen.

Bild från Apartmentherapy: Stilleben.

Skapa Stilleben

Inredare använder sig ofta av stilleben för att skapa vackra blickfång i ett rum: vackra ljusstakar, ramar och andra snygga saker som passar bra ihop. Sakerna får gärna vara lite i samma stil men inte så det blir tråkigt.

Hänga tavlor hemma

Häng tavlorna tätt! Att sprida mindre tavlor här och där skapar ett oroligt intryck och är inte speciellt snyggt. Du kan skapa ett mer dramatiskt intryck om du grupperar tavlorna på ett snyggt sätt. Du kan lägga ut tavlorna på golvet innan du hänger upp för att få en översikt över hur det kan bli.

Myspys i soffan

Ha många pösiga kuddar i soffan för att ge ett mer inbjudande intryck. Satsa på material som är sköna och snygga. Släng över en mysig pläd.

Bokhyllan i vardagsrummet

En fullproppad bokhylla skapar ett oroligt intryck. Lämna gärna lite rum för vackra fotoramar och annat. Lite färgkoordination i hyllan ger ett lugnare och mer harmoniskt intryck. Småprylar förvarar du i askar.

Snygg förvaring

De snyggaste personliga prylarna får du gärna lämna framme för en mer personlig känsla. Du kan lägga dem i en snygg låda eller korg till exempel.

Belysning

Ljus är en av de absolut viktigaste inredningsdetaljerna. Ställ flera ljuslyktor eller ljusstakar tillsammans och blanda gärna olika storlekar och material men med en röd tråd igenom.

Rikta ljuset mot delar av rummet som du vill framhäva: en tavla, kristallvas eller annat.

Bilder vardagsrum:

Länkar inredningstips:

Inredningslektion1 Feng Shui, 2 Rensa med feng shui, 3 Färger, 4 Vardagsrum, 5 Sovrum, Tips renovering

Hoppas du fick lite tips till ditt vardagsrum!