Lyxigt Sovrum

Femte tillfället i inredningsskolan: sovrum! Tidigare inlägg har handlat om Feng shui, val av stil och  färger. (Kolla in den coola  färgmatchningen på bilden) Dags för sovrummet:

Så här gör du för att få ditt drömsovrum

sovrum

Snyggt sovrum

.

Börja med att ta bort allt som inte hör hemma i ett sovrum! smutstätt på golvet, ofärdiga projekt, klädhögar i oordning (måste jag jobba på själv:/) När du har har rensat och städat blir det lättare att se vilka möjligheter du har i rummet. Bestäm färg och stil. Se till att sängen är skön, kanske köpa ny bäddmadrass, kan ge ett lyft för en gammal säng.

 

 

 

 

sovrum2. Undvik att jobba i sovrummet. Det ska vara ett rum för avkoppling. Om du måste ha en arbetshörna så försök åtminstone se till att ha den städad och gärna lite avskärmad.


 

 

 

3. Inredningen i sovrummet ska vara lugn och behaglig, så undvik alltför starka färger. Välj en färg till ditt sovrum som du själv tycker om och som passar för sömn, men även för andra aktiviteter. Starka röda och gula kulörer aktiverar vårt intellekt och kan därför göra att vi får svårt att koppla av. Du kan däremot använda dessa färger som accenter i sovrummet. Använd mycket textilier och kuddar och sköna material på lakan (satin-bomull-blandningar är jättesköna), se bild, för att skapa en mysig säng som du vill krypa upp i.

 

 

 

sovrum4. Det är inte bra att placera sängen mellan två fönster eller mellan dörr och fönster. Då flödar chienergin för snabbt i sovrummet och du kan få svårt att fatta beslut. Om ni är två som delar säng, ska helst var och en ha fri yta bredvid sin sida och varsitt sängbord.

 

 

 

 

5. Var sängen står i sovrummet är viktigt. Den bästa placeringen är emot en vägg, med bra överblick över dörren och stöd på sidorna. En ordentlig sänggavel kan också vara bra för att förankra sängen. Är det omöjligt att se dörren från sängen, kan du ordna det med hjälp av en spegel. Men egentligen ska man enligt feng-shui-läran undvika speglar i sovrummet då de sägs ha kraftfull energi som gör det svårt att sova. Undvik också elektromagnetisk strålning från exempelvis TV:n och datorn i sovrummet. Undvik även mobiler och vindspel i sovrummet. De sägs nämligen kunna göra dig orolig.

 

 

 

 

sovrum

Fler tips till sovrummet

Tänk också på hur taket ser ut ovanför sängen. Det är inte det bästa att börja dagen med att titta på en spricka, fuktfläck eller lampa som hänger snett. Så se till att fixa allt som kan irritera i sovrummet och häng istället upp vackra tavlor eller annat som du gillar.

Lycka till och hoppas du fick inspiration till ditt sovrum!