Inspiration Inredning

Inredningsblogg med inspiration till inredningen!

New england

New england style

New england stilen har funnits ett antal år i sverige och flera företag som till exempel Gant och Lexington har utgångspunkt i stilen

new england

Definitionen för den stil som i Sverige kallas New England är egentligen en svensk variant och tolkning av ett geografiskt område i nordöstra USA i kombination med ett nautiskt tema. Området som stilen hämtat sitt namn från består av sex olika delstater: Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island och Vermont.

New England-stilen präglas av ljusa färger på väggar och textilier och kontrasterade och mörkare träslag på möblerna. Stilen är lätt att kombinera med svensk inredning, speciellt med skärgårdsstil. Främst har Lexington och Gant Home konceptualiserat den amerikanska drömmen.

Newport

Newport lanserade New England stilen i Sverige och den är, genom Newports olika sortiment, idag mer känd som Newport stilen. Newport öppnade sin första butik i oktober 1997 på Sveavägen 94 i Stockholm.

Så här inreder du i New england stil:

-Vita väggar gäller, ev med en bröstpanel och randig tapet.

– Bryt av med robusta och ruffiga trädetaljer.

– Lägg in ett härligt mörkbrunt trägolv i marin stil. Lägg gärna ljusa mattor ovanpå.

– Gardiner i New England-stil kan vara vita med texttryck på eller marinblå t.ex. hissgardiner passar mycket bra.

– Lampor i mässing, oljelampor och skeppslampor.

– Inred med sköna och robusta bruna skinnmöbler i klassisk stil.
– Köp en häftigt originell koffert i läder eller skeppskista.

– Satsa på textilier och kuddar i marin stil som blir en snygg kontrast mot de vita väggarna och de mörka möblerna.

New England homes

New england homes bygger hus enligt new england stilen, se nedan ett fantastiskt hus som de har byggt.

”Efter att ha spenderat några år i USA med alla de vackra husen i New England, har vi skapat vår egen stil, med utvändig liggande panel och detaljer. 2006 byggdes det första huset och nu är det ett stort intresse för våra hus. Husen är helt anpassade efter våra kunders önskemål i samarbete med vår arkitekt.”

new england

 

New england  design:

Nätbutiker new england stil:

Newport

Noga utvalt

Home of hapiness

Nilssonslammhult

Salta bönor

För fler inredningstips. Ha en bra kväll och hoppas du fick tips till att inreda med new england stil!

2 kommentarer

 1. Hej, vilket bra inlägg!!
  vi ska inreda ett helrenoverat hus i new england stil
  Men har problemet med soffan, Vi vill ingen av oss vill gärna ha en vit soffa och har tittat på de ljusgrå istället. Går ljusgrå ihop med de marina och de robusta bruna?

  vad tror du?
  Vi har stora mäktiga mörka trä bjälkar i tak och tänker sätta skeppsrep som lister istället för trälister i tak. Vi har golv från Berg och berg naturek och har beställt lite söta detaljer från saltabonor.se men, problemet ligger på soffan…

  har du lust att hjälpa mig att hitta en soffa som passar – inte brun och inte svart. Men gärna vitare eller grå 🙂

  mvh Hannah christensson.

  vit soffa tillhör ju..

  • Karro

   30 december, 2012 at 11:44

   Hej Hannah, vad fint ert nya hus låter, vilken dröm att få inreda ett helt hus i new england stil! Det blir så fint också med mörka takbjälkar.
   Jag tycker inte ni behöver inreda med en vit soffa, det är ju så väldigt känsligt..men en ganska ljus soffa bör det nog bli iaf. Jag vet inte om ni bor i stockholmstrakten men hur som helst skulle jag rekommendera er att gå och provsitta soffor på främst Mio- de har jättesköna soffor. Köper ni en ganska ljus soffa bör ni nog se till att ni kan ta av klädseln och tvätta, det är iof alltid skönt att kunna göra det ur dammsynpunkt. Hur mörkt golv har ni förresten, natur ek verkar kunna finnas både som ljusare och lite mörkare- jag antar att det är mellanbrunt? Jag har några prisvärda soffor som kan passa på min affiliate inredningsbutik. Här ser du mitt inlägg om Soffor i new england stil. Lycka till! Kram Karro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *