Inred hemma med fototapeter

fototapetJag var idag inne på nya sidan Scandiwall- där man kan köpa fototapeter och canvastavlor. De trycker skräddarsydda fototapeter och canvastavlor efter beställning. Mer än 200 av nordens ledande fotografer finns samlade på Scandiwall. Det finns ett stort utbud på sidan och en hel del fina saker. Jag vill rekommendera Scandiwall lite extra då ägaren är en bekant till mig så jag vet att det är bra och pålitliga personer  bakom sidan.

En av mina favoriter bland fototapeterna är denna ovan: Trädstam i Japan- riktigt fin faktiskt. Jag kan se den framför mig på en fondvägg i ett vardagsrum med lite industriell och avskalad stil, med diskreta färger i vitt, creme, svart, guld och dovt rosa och lila.

Inreda med fototapeter

Det har på senare år börjat bli mer populärt igen att inreda hemma med fototapeter. Efter en period med extremt minimalistiskt är det dags för lite mer liv på väggarna i våra hem. När du inreder med fototapeter är det viktigt att tänka på några saker:

1. Välj gärna färger på fototapeten utifrån den färgskala du vet att du kommer ha i rummet några år framåt så att du inte behöver byta fototapet när du vill ändra om i rummet.

2. Om du vistas ofta i rummet där du vill ha din fototapet så bör du kanske välja ett diskret mönster som du inte tröttnar på.

3. Välj fototapet efter din inredningsstil och tema: vill du ha känsla från natur, stad, eller djur kanske.

4. Vissa rum passar extra bra till att inreda med fototapeter. Min vän Jenny hade en snygg fototapet i sitt kök i förra hemmet, passade jättebra där!

Nedan är fler av mina favoriter från sidan: elefanter t.v. och abstrakt mönster t.h.

 

inreda

 

 

 

 

 

Jag blev faktiskt lite frestad att inreda med någon av dessa fina fototapeter hemma hos mig, vi får se..:)

Ha en skön söndag i det härliga höstvädret nu/Karro