Inreda Orientaliskt Orange Rosa

orange rustiktHär kommer lite inspiration för höstens inredning när vi vill inreda med färger och med lite orientaliska och rustika inslag.

Den orientaliska inredningen med kuddar i alla möjliga starka färger och mörka möbler tycker jag passar exceptionellt bra ihop med en annars ljus/vit inredning. Det blir lätt lite  ”murrigt” med för mycket orientaliskt så var försiktig så du inte går överstyr med det orientaliska hemma…:) Bild vänster från Eyes Gallery: ”Folk Art Inspired Ethnic home decor”.

 

 

 

 

orange inredninginreda orangerosa hemma

 

 

 

Orange i orientalisk inredning

Orange passar bättre i vissa rum, exempelvis kök och vardagsrum. Färgen passar kanske inte så bra till exempel i sovrummet. I ett stilrent kök med kalla färger och rostfria inslag kan detaljer i orange i olika nyanser bli en snygg kontrast. Lägger man till lite beige och brunt blir övergången till det orange mindre stark.Mest användbart är färgen när den brutits ner till blekare toner. En brunorange färg passar mycket bra tillsammans gräddvita nyanser.

En liten varning för att inreda med för mycket av det orientaliska/marockanska då det lätt kan bli för rörigt. Har du en lugn och ljus bas inredningen däremot kan det bli väldigt effektfullt att lägga till kelim- mattor, puffar, kuddar eller annan marockansk/orientalisk inredning.

Den orange-grå blandningen i första bilden är snygg men lite för dyster. Det skulle bli snyggt att inreda en hörna så, medan resten av rummet är lite ljusare.

Den andra bilden mixar vackra orange tapeter med ett beige skåp och känns lite för omodernt. Det är fint men jag skulle hellre välja ett mer modernt och avskalat skåp till de mjuka och romantiska tapeterna.

Tredje bilden från Tricia Guild: Hon gillar den antika stilen tillsammans med sina härliga färger. Det känns inte heller speciellt nytt och skulle kännas roligare även här med lite mer rustik inredning till.

Sista bilden visar ett klassiskt vardagsrum med härligt rosa inredning som matchas med beige.

Du hittar Marockansk inredning blanda annat på: Marrakech Design, Mary´s house, Svenska station, Tabbouli house!

Inreda med rosa

Rosa färgen blir snygg när den blandas med en annan starkare färg. Färgen fungerar däremot inte så bra utan andra färger. Färgen passar extra bra i ett rum med kallt ljus och passar väldigt bra med gräddvitt, beige, brunt eller skogsgrönt/äppelgrönt. En nyans av rosa är aprikos som vi inte sett så mycket av de senaste åren, men som sakta är på väg tillbaka in i inredningen. Aprikos kan vara en jättefin färg, om den inte drar för mycket åt det rosa eller gula hållet. Aprikos passar mycket bra tillsammans med guld.

Länkar Inreda Orange Rosa inredning

Orientaliskt och orange, Sovrum orange, rosa lila

Ja, bara att sätta igång att inreda i färger och orientaliskt!