Inspiration Inredning

Inredningsblogg med inspiration till inredningen!

Inreda sovrum

Tips inreda sovrummet till våren

Här kommer lite inspiration och tips till att inreda sovrummet med hänsyn till alla som är allergiska mot damm eller pollen! Spana in denna vackra inspirationsbild nedan med en bas i grått, antikvitt och beige- snyggt och romantiskt!

inredaNu går vi äntligen mot våren och då vill vi gärna lyfta fram ljuset lite extra i inredningen. I sovrummet ska man dock tänka på att man kanske vill ha kvar lite mörka färger för att behålla den mysiga känslan i inredningen. Därför ska man kanske välja bort de alltför skrikiga vår-färgerna i sovrummet när man ska inreda sovrummet. För allergiker är det extra viktigt att du väljer textilier i material som du kan tvätta ofta och i höga temperaturer. Nedan får du lite mer tips till att inreda sovrummet om du är pollen- eller dammallergisk!

 

Inreda sovrummet för allergiker

-Börja gärna med en ordentlig vårstädning av ditt sovrum. Efteråt kan du lättare se vilka möjligheter rummet har och vilken inredning som passar.

– Inred gärna med en diskret bas så du lätt kan byta ut gardiner, kuddar och liknande. Tänk på att välja textilier som du kan tvätta ofta och i höga temperaturer.

– Försök välja bort en del av textilierna i sovrummet som drar åt sig mycket damm. Speciellt sammetsmaterial drar tyvvär åt sig lite extra damm- så om du gillar det snygga materialet så får du damma lite oftare;)

– Välj möbler där du kommer åt att damma och dammsuga under och bredvid, så det inte samlas dammhögar i sovrummet.

– Städa bort alla småprylar som samlar damm och försvårar städningen i sovrummet. Kläderna ska du undvika att lägga på hög- ge de kläder som du använt en gång men ändå inte är smutsiga en egen låda i garderoben istället! Detta ger dessutom bättre feng shui i sovrummet!

– Våttorka gärna sovrumsgolvet så ofta du kan- och glöm inte utrymmet under sängen!

Fler tips allergiker

Det finns många olika metoder för att minska allergi. Om du bor i Stockholm så kan jag tipsa om Stockholms saltrum där man kan inandas hälsosam luft som är bra för luftvägarna vid allergiska problem- jag har testat och jag tycker nog att det kändes lite bättre faktiskt- även om jag själv inte har några direkta problem med luftvägarna.

Hoppas du fick lite tips till att inreda sovrummet och lycka till!

4 kommentarer

 1. Så läckert! Snyggt med ljusa fräscha färger. Piggar upp.

 2. Vart kommer denna inredning ifrån?!
  Sugen på överkastet 🙂

  • Karro

   17 oktober, 2014 at 08:25

   Hej Isabell, jag vet tyvärr inte var den kommer ifrån, men mitt råd är att du googlar efter ngt liknande så kanske du hittar:) Lycka till! MVH Karro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *