Snygg design hos modevärldens förebild Stella MacCartney

designstella

Foto: Stella McCartney.com

Jag var i veckan inbjuden på kundkväll hos Stella McCartneys nya snyggt designade butik vid Stureplan i Stockholm- en väldigt trevlig kväll där de berättade om Stellas nya kollektion och om hennes stora engagemang och ansvarstagande för djur och miljö. I vanliga fall så är jag egentligen mot de, i min mening, lite onödigt dyra märkesprodukterna som inte alla har råd att köpa. Denna gång kändes det dock roligt att få en inblick i modevärlden där en person som Stella faktiskt bidrar till något väldigt positivt inom modevärlden som i andra fall i stor mån drivs endast av jakten på så stor vinning som möjligt, utan hänsyn till att de kanske skapar lidande för djur, människor och miljö. Stella är vegeterian och använder inga produkter av något slag från djurriket.

 

 

Snygga design väskor

Stellas mode innehåller mycket mönster med blommor, reptilmönster (självklart inga äkta reptilprodukter) och med udda och lekfulla inslag. Jag gillade speciellt hennes väskor, se bilden i mitten nedan, i olika färger och alla med de snygga guld-kedjor som är satt längs kanten på väskorna- lyxigt men ändå stilrent! Priset på väskan nedan är dock lite högt, jag gissar på ca 5000 kr för den väskan- men ja har man råd och vilja att införskaffa en väska som denna så vet man åtminstone att den tillverkats med största möjliga hänsyn till miljö och utan att ta något från djuren.

design45223263VP_10_rdesignskor

 

 

 

 

 

Misstagarnas mästare

foretagarna

Jag har i veckan även varit på föredrag Misstagens mästare hos Företagarna på Nalen i stockholm- vilket blev en väldigt lyckad eftermiddag! De bjöd först på en jättegod mingel-lunch och vi fick sedan höra på föredrag från Emma Sjöberg, Monica LIndstedt och Per Holkneckt, där de berättade om deras, ibland krokiga väg, till framgångar. Det var väldigt intressant speciellt att höra Per Holkneckts historia som innehåller alkoholism, hemlöshet och drivet att bygga upp 27 framgångsrika företag. En av hans budskap till oss som lyssnade var att tänka efter vad som driver oss och att vi ska ta beslut som ger oss en högre livskvalitet- inte att drivas endast av exempelvis pengar hela tiden eftersom det i slutändan kanske inte ger oss vad vi söker..