Inreda vardagsrummet i orange!

Här kommer lite inspiration till att inreda vardagsrummet: nu vill jag inreda i orange, korall, svart vitt, grått och faktiskt lite grönt!

inredning vardagsrum

Igår var jag på en ordentlig shoppingrunda och inhandlade  bland annat svart-vita kuddar från Boconcept. Häromveckan köpte jag den orangerosa pläden från Matilde som var lite väl dyr men där jag inte kunde låta bli.. Tavlan som föreställer Audrey Hepburn kommer från Allposters som jag fick med posten häromdan. Jag är riktigt nöjd med vardagsrummet just nu- nu saknas bara en matta- tänker mig en lite rolig mönstrad mjuk matta och kuddar i korall/aprikost och kanske grönt- jag har kommit över min ”fobi” för gröna textilier hemma till slut då jag har kommit på att de kan bli en snygg matchning till andra färger och ger en naturlig känsla hemma. Jag har suttit med ett inredningsprojekt till kursen där inspirationsbilden innehåller mycket grönt, lite gult, orange, grått, beige och brunt och och lärt mig mixa in den gröna färgen på det sättet. Inredningsprojektet ska vara klart nästa vecka då vi ska presentera dem i gruppen- jag återkommer med rapport om hur projektet blev sedan!

 

 

inreda vardagsruminredning vardagsruminredning vardagsrum

 

 

 

Tips inreda vardagsrummet i orange färgkombination:

Den kraftfulla och inspirationfyllda röd-orange färgen ger oss mer energi, snabbare hjärtklappning och får oss att blinka mer.  Du ska vara försiktig med att inreda med för mkt rött hemma då för mycket av färgen kan skapa rastlöshet och oro. Där det bor psykiskt obalanserade människor, bör röda färger i inredningen användas med  försiktighet. I sovrummet anser vissa att man ska undvika färgen helt då den piggar upp för mycket. Jag inreder gärna med lite rött i sovrummet då jag tycker det blir mysig stämning!

Orange passar bättre i vissa rum. Som synes på bilderna ovan har jag själv orange-röda gardiner i mitt matrum som gränsar till vardagsrummet. Lägger man till lite beige och brunt i en orange inredning blir övergången till det orange mindre stark.Mest användbart är färgen när den brutits ner till blekare toner. En brunorange färg passar mycket bra tillsammans gräddvita nyanser.

Mer om hur du kan inreda vardagsrummet

Läs mer på inredningsbloggen cosy style om hur du kan inreda vardagsrummet hemma i orange färger och hur det påverkar dig utifrån feng shui!