Inspiration dansk inredning

Dansk inredning är stort nu i inredningsvärlden och ett företag som har många snygga möbler från danska företaget Oliver Furniture är Solhem inredning. Inredningen på Solhem inredning är en mix av lite lantlig, klassisk och den lite mer strama danska stilen på inredning. Jag har flera favoriter bland deras inredning där basen går i svart eller vitt. Jag har själv valt en bas i vitt hemma eftersom jag har svart golv i kök  och hall och jag inte vill ha för mycket svart hemma. Hade jag inte haft de svarta golven skulle jag ha valt svarta möbler i vardagsrummet då jag tycker det blir så väldigt snyggt och jag då skulle kunnat ha denna bokhylla från inredningsföretaget Oliver furniture som jag är helt såld på. Förhoppningsvis finns den kvar tills jag kanske har en bra plats för den…:)

inredninginredninginredning

 

 

 

 

Få inspiration till dansk inredning

För de som inte känner till dansk inredning så bra så kan jag beskriva den såhär:

– Nyckelord är dämpat, stilrent, strama linjer och gärna med detaljer från industriell/vintage/naturlig inredningsstil.

– Börja med en bas inredning i vitt och svart och ta bort alla onödiga prylar. Det ska vara avskalat med väl utvalda inredningsdetaljer.

– Lägg till accentfärger till inredningen i dämpade och jordnära färger som tex grått och dovt lila.

– Belysningen får gärna vara i metall och i industriell stil. Romantiska bordslampor hör inte hemma med dansk inredning. Spotlights passar bra!

– Undvik textilier i glänsande färger och välj istället fuskpäls, stickat och i dova färger. Personligen tycker jag dock det kan bli snyggt att i ett avskalat rum lägga in glänsande sidengardiner i en stark färg, som i mitt matrum tex.

– Du kan välja att inreda med basen ovan och lägga till mindre detaljer som passar just med Din stil: Gillar du att mixa stilen med moderna inslag eller med rustik inredning så går det utmärkt. Dansk inredning har inga strama regler och originella inslag gillas. Den enda inredningsstil som jag har svårt att se mixas med dansk är kanske orientalisk inredning, de är för långt ifrån varandra.

Obs- detta är såklart inte några officiella regler, utan min egen syn på dansk inredning. Har ni synpunkter är det bara att säga till:)

Klicka nedan så kommer du till Solhem inredning.

 

Vad tycker du om dansk inredning och hur mixar du den hemma hos dig? Lämna gärna en kommentar så blir jag glad:)

Mer inspiration dansk inredning

Här kan du se dansk inredning i ett danskt hem och annat i inredningsväg!