Renovering och badrumsinredning

Till våren känns det ofta dags med diverse inredningsprojekt, kanske det är dags att renovera badrummet? Badrummet är ett rum där vi vill kunna varva ner med en härlig dusch eller bad. Varför inte tänka till lite extra innan badrumsrenoveringen och spana in denna härliga badrumsmöbel.

Nedan får du lite tips inför renovering och inredning av badrummet!

inredning badruminredningbadrum

 

 

 

 

Ovan svedbergs S-box 150 steam: En underbar ångbastu med touchpanel, ångaggregat och man kan välja till ljusterapi och massagemunstycken. Jag kan säga efter att ha prövat en liknande ångbastu från just Svedbergs att en ångbastu som man lätt kan reglera själv efter behag och ställa in vilken färg man vill är en riktig lyx i tillvaron!

Tips badrumsrenovering och badrumsinredning

  • Inför en renovering bör du fråga dig i vilket skick stammarna är i och om ett stambyte är nödvändigt? Ett stambyte kan vara lite jobbigt men nödvändigt att göra i tid vid behov.
  • Istället för att stambyta rören kan man även göra relining. Det är en renovering av  rörsystemet utan att riva upp de konstruktioner som rören oftast sitter inbyggda eller ingjutna i, som t ex i trappor eller i källagolv. Eftersom det oftast är rivningen för att nå rören samt de återställande åtgärderna som är kostsamma så är reliningsmetoden ofta billigare än ett traditionellt stambyte.
  • Om en ordentlig badrumsrenovering krävs är det viktigt att du tänker efter vad du vill ha för badrum långt i förväg. Se efter inspiration på nätet och läs andras tips och guider till vad du ska tänka på vid en badrumsrenovering.
  • Eftersom ett badrum ska hålla i många år kan det vara bra att välja en lagom diskret badrumsinredning i form av kakel och klinker som håller stilen. Undvik gärna starka färger och alltför originella detaljer på badrumsmöblerna. Färger kan du lägga till på handdukar till exempel.
  • När du beställer möbler till badrummet ska du tänka på att vissa möbler och inredning har lång leveranstid så var ute i god tid.
  • Sätt en budget och försök hålla den! Var ekonomisk men inte dumsnål- unna dig det du vill ha i badrummet.

Lycka till med inredningen av ditt badrum!