Vackert hem med feng shui inredning!

I Djursholm finns det en vacker villa till salu med inredning med feng shui känsla: lugna färger och buddha figurer som skapar positiv energi.

inredning feng shuiI hallen kanske inredningen har för murriga färger för mig: jag skulle vilja ha vita väggar till den grå spisen och mörka hallbordet- men helt klart ett harmoniskt rum och fina detaljer i inredningen! Bordet matchas av spegel i samma ton och den moderna lampan bryter av stilen. Även lampan kanske jag själv inte skulle valt till detta rum, känns lite för malplacerad i den här inredningen för att det ska bli helt samstämmigt, men- gillar man det själv så behöver man inte följa reglerna!
Nedan får du lite tips till hur du inreder med feng shui känsla!

 

 

 

 

 


hus torninreda matrumhem

 

 

 

 

Inredning med feng shui:

En grundläggande tanke inom Feng shui är att vi påverkas av allt runtomkring oss i inredningen – färger, former, material, möblering och energifält. Genom Feng Shui kan vi få hjälp att förstå hur vi påverkas av vårt hem, vår arbetsplats, men också av naturen och de närliggande omgivningarna. Med olika val av de material vi använder i inredningen, möblernas position och olika symboler i inredningen kan vi påverkas på olika sätt. Feng Shui handlar om att skapa ett harmoniskt hem utifrån dina behov och önskemål. Vad är dina?

Så här inreder du enligt Feng shui:

– Man brukar inom feng shui tala om att man i hemmet bör skapa en ”kraftposition”. Det innebär att du ska ha en vägg eller stöd bakom ryggen och fri sikt framåt. Du känner dig därmed trygg eftersom du har stöd och uppsikt över rummet. Det finns studier som bekräftar att vi blir oroliga om vi inte märker vad som försigår bakom ryggen.
– Beroende på vilket väderstreck respektive rum ligger i, fylls du av positiv energi, utbildningsenergi, kärleksenergi, kreativ energi, osv. Som exempel så är det enligt feng shui så att om du har sovrummet vänt mot norr så förbättrar det dina prestationer på jobbet.

– Inom Feng Shui menar man att energi, kallad Chi, strömmar runt oss och påverkar oss. Chi som rör sig för fort gör det svårt för oss att koncentrera oss och kan orsaka migrän. Att placera inredningen längs med väggarna gör att chi får strömma fritt. Chi som rör sig för långsamt eller som har stannat upp helt,  gör oss trötta.
Om vi anpassar inredningen i rummet, undviker kantiga hörn och placerar krukväxter i alla hörn måste Chi också röra sig i denna cirkelform och får den att sakta ner, att kretsa runt lagom mycket i rummet och vi fylls av denna rofyllda, livgivande energi.

Jag tror att vi påverkas olika mycket av feng shui och vad som passar för vissa kanske inte passar för andra. Vi har ju alla olika utgångspunkter i livet så därför är det viktigt att följa sin egen känsla när vi inreder hemma och inte gå efter mode och diverse regler.

Inred sovrummet med feng shui

Fler inredningstips hittar du på Inreda- inredningsbutiken med utvald inredning.