Tips inredning sovrum

Jag har vårkänslor så här kommer lite tips till inredning av sovrummet i en sval och naturlig inredningsstil. Jag älskar de här enkelt inredda sovrummen med mycket trä och vackra detaljer..

lantligt sovrum

Just nu finns mycket ljusa pasteller och lätta tyger på inredningen i butikerna, passar perfekt in en lantlig, klassisk såväl som en modern och stilren inredningsstil. Dessa sovrum är jättefina men kanske lite för vita om man ska vistas där mycket..Jag skulle nog vilja lägga till lite beige, kanske på gardiner och överkast, och lite mindre detaljer i färg som någon tavla med lite vackra färger kanske..eller vad tycker du?

 

 

 

 

 

inredning sovruminredning sovrum

 

 

 

 

Fler tips inredning sovrum:

Börja med att bestämma vilken inredningsstil du vill ha i ditt sovrum: Modernt och avskalat eller mysigt och ombonat kanske? Se på nätet efter inspiration! Tänk på att möbler och annan inredning som är svår att byta ut ska fungera under lång tid och satsa på att färgsätta med kuddar och annan mindre inredning som är lätt att byta ut.

Välj färger som du mår bra av istället för att gå efter mode. Fundera över om du vill ha en beige eller grå kontrastfärg. Beige ger en varmare känsla så det kan vara att föredra. Har du mycket ljusstakar och liknande i silver kanske du tänker att det passar bra med grå färger men risken är då att det blir alltför grått så tänk dig för..

Låt sängen dominera med en hög sänggavel och snygga sängbord. Täck sängen med en sängkappa som passar mot överkastet.

Satsa på mysig belysning:  Bordslampor med dimmer ger bra myskänsla. Satsa mer på mindre ljuskällor än på takbelysning. Levande ljus gör stor skillnad för en mysig stämning på vintern men även på sommaren. Ställ gärna flera ljuskällor bredvid varandra, det blir ett mer dramatiskt intryck än att sprida ut dem i inrednigen.

Unna dig vackra och lyxiga textilier i sovrumsinredningen.  Bädda med många kuddar i matchande örngott, ett tjockt överkast och med en mindre filt som ligger över sängens fotände.  Blanda gärna lite olika tyger som sammet och bomull. En bänk, antingen stoppad eller enkel, vid  sängens fotände blir snyggt i sovrummet och där kan du förvara prydnadskuddarna på natten!

Hoppas du fick lite användbara tips till inredning av sovrummet!