Inspiration inreda altan

Nu börjar våren äntligen komma så nu kommer här lite inspiration till att inreda altan!

inredning altanJag drömmer om att en dag ha en härlig altan och inredning med  sköna soffor och tunna gardiner omkring för mysiga kvällar, hålla mygg borta och för att rama in soffgruppen till en mysig oas.. Spana in denna helt fantastiskt snygga altan med inredning  i grå sten och starkt lila soffor som av arkitekturen i bakgrunden att döma skulle kunna finnas i tex Italien.. Jättefint men kanske lite för kall känsla trots det lila, eller vad tycker du? (Bild från myluxurylife.net)

Nedan lite tips till att inreda altan hemma!

Tips inreda altan

Innan du sätter igång med att inreda din altan eller veranda ska du fundera på vad du vill ha din veranda till? Vill du sitta ute på kvällar med vänner, sitta och läsa, ta siestas, jobba, eller något annat? Skapa de sittplatser, belysning och annat utrymme som passar dina behov. Vill du ha en mysig, färgglad, modern eller cool veranda? Hur utnyttjar du bäst de möjligheter du har?

Växter på altan

Låt växterna få ta plats på altan och välj gärna både större och mindre storlekar. De större kan fungera som avdelare av verandan medan de mindre kan sättas i grupper i olika färgkombinationer. Här hittar du tips till en solig eller skuggig altan. Kanske vill du inreda altan med  en känsla av en lounge hemma.

Inred med värme

Kalla juni nätter kan det vara skönt med lite extra värme, en öppen spis eller infravärme? Om du inte kan sitta in en riktig öppen spis så finns det fejk spisar som ger värme. Annars funkar det med en massa mysiga ljus och lyktor på verandan!

Mys på altan

Välja gärna diskreta möbler som passar bra in med väggar och golv. Det roliga blir sen att inreda med färger på dynor, kuddar, ev gardiner och andra inredningsdetaljer.
Dessa är enklare att byta ut när smaken eller säsongen ändras.

Förvaring på altan

Förvaring är ofta en bristvara hemma, satsa gärna på bänkar med förvaring inuti, det finns alltid grejer du kan stoppa i där:) Du kan också satsa på sittpuffar som har dold förvaring under. Osynlig förvaring gör rummet luftigare och du slipper risken för att det blir stökigt lika snabbt.

Mer inspiration altan

Läs mer här om inredning och inspiration till din altan!