Inspiration snygga tapeter!

tapeter inspiration

Från Boråstapeter

När jag satt och letade tapeter på nätet hittade jag till en cool blogg, Nancyandi, som skriver om en massa snygga tapeter. Här hittade jag bland annat den här bilden med tapeter från Boråstapeter.

På nätet hittade jag även till det nya forumet Byggla där man kan se andras renoveringsprojekt och dela med sig av tips och råd, till exempel om tapetsering. Man lär sig mycket av att läsa om andras misstag och kul att få inspiration!

Nedan har jag listat lite tips och saker att tänka på när du ska välja tapeter.

Att tänka på när du tapetserar:

– Dina tapeter ska samspela med övrig inredning. Tänk dig gärna din tapet tillsammans med dina möbler och andra saker. På Boråstapeter kan du provtapetsera ett rum.
-Många upplever moderna tapeter som platta och stela jämfört med gamla tapeter. Traditionell djuptrycksteknik, där varje färg trycks med en utskuren vals, har kommit igen de senaste åren.Tekniken ger en levande, lite ojämn struktur som ser handmålad ut.  Handtryckta tapeter har ofta en speciell lyster och kvalitet i färgerna som är svår att efterskapa i massproducering.

– Utgå från ditt hems förutsättningar när du väljer tapet. En stormönstrad tapet kanske inte passar i ett litet rum till exempel. Vissa mönster passar bättre i kök och andra är mer passande till ett sovrum. Ska du bara tapetsera en fondvägg så kan du ju välja en mer färgstark tapet än om du ska tapetsera ett helt rum.

-Trender kan komma och gå väldigt fort. Mönster som är mycket populära just nu blir lätt överexponerade och vi tröttnar. Gå därför på din egen smak och välj gärna en lite mer klassisk tapet till ditt hem.  Vi har alla olika erfarenheter och därför associerar vi olika kring mönster och färger. Samma blommiga tapet kan upplevas som för skrikig av en, för tantig av en annan, för mesig av en tredje, och helt rätt för en fjärde.

– Ta gärna hem ett tapetprov innan du bestämmer dig. En tapet kan se väldigt annorlunda ut beroende på om du står i en butik med en speciell inredning och ljus, eller om du står hemma i din lägenhet.

-Lita på din magkänsla när du väljer tapet. Den ska ge dig rätt känsla till ditt rum och resten av din inredning!

Länkar till mer inredning och tapeter:

Boråstapeter, I min sida Cosystyle skriver jag mycket om hur du använder färger i inredningen

Ha det så bra och hoppas du fick lite tips och råd till dina tapeter!