Inspiration Renovera Badrum

badrum inspirationÄr det dags att renovera ditt badrum eller söker du inspiration för att piffa upp det därhemma kanske? Badrummet vill vi ha enkelt och fräscht inrett, gärna med lite personlig känsla utan att det blir plottrigt. Det är mycket att tänka på när du ska renovera hemma. Det kan bli ett mycket tids- och energi- krävande projekt om du inte förberett dig noga innan. På sidan Byggla,  som startats av Byggmax, kan du få tips och råd om hur du gör och dela med dig och få inspiration av andra hemmafixare. Jag har på Byggla berättat om hur jag byggde min egendesignade kommod som syns på bilden!

Renovera Badrum:

Innan du börjar renoveringen av badrummet kanske du ska fundera över vad du vill använda ditt badrum till? Vilka färger vill du ha? Gillar du att kunna sätta på mysbelysning innan du vaknat till ordentligt? Vill du ha dush eller badkar? Vad finns det plats för i badrummet? Tänk på förvaringen!

Tänk på att kakel och annat ska fungera även om tio år och vid en eventuell försäljning, undvik extrema färger och använd färger hellre på handdukar osv.

Se till att du har en tydlig offert från hantverkarna och gärna en tidsangivelse också för att undvika en massa ”pålägg” och att de tar extra jobb mellan..vilket ju gör det svårare i efterhand att bedöma nedlagd tid (kan vara en risk vid oseriösa firmor).

Tema Badrum

Vill du ha en stram, romantisk, mysig, färgglad eller modern stil i badrummet? Kakel eller matta eller både och? Vissa som planerar ett lite större badrum vill också gärna ha in en sektion där både golv och väggar kan vara klädda i trä. Trä är ett omtyckt material med mycket känsla och värme i och med rätt placering och behandling kan det fungera  med trä i badrummet.

Belysning Badrum

Ljusättningen är jätteviktig! Ett kakel kan se helt annorlunda ut beroende på vilken belysning du har. Min syster satte in svart kakel på golv och vanliga vita stora plattor på väggarna: lite tråkigt tyckte jag men sen med en kristallkrona som skapade ett spännande ljussken på väggarna blev det superbra!

Se till att du har minst två ljuskällor, så du kan få ett mysigt sken och ett bra sken till badrumsspegeln.

Ångdush till badrummet?

Ångduschen har kommit stort på senare tid. De är fantastiskt sköna och kan vara prisvärda. Ångfunktionen med en härlig bastukänsla är bara en av alla finesser som en ångdusch innehåller. Ofta finns det också flera massagefunktioner med vattenmassage för rygg och nacke, inbyggd radio, ljusterapi, möjlighet att svara i telefonen och i vissa fall även möjlighet att fylla på med härliga aroma essenser för en mer komplett och avslappnande upplevelse.

Har du plats för ett badkar och gillar att bada är det nog det billigaste och mest prisvärda alternativet, men som sagt är det ju en smaksak.

Detaljerna i Badrummet!

Dags för det roligaste i processen! Val av handdukar, knoppar, hängare, tvålkoppar, tandborstglas, toalettborste och mattor gör den stora skillnaden i badrummet.

Färger i Badrummet

Färger påverkar människan både kroppsligen och själsligen.  Metoden att med hjälp av färger påverka människan fysiskt och psykiskt, i dag även kallad chromoterapi, har länge varit känd i många gamla kulturer i Egypten, Persien, Tibet, Indien och Kina m.fl. I väst har användningen av färg i terapeutiskt syfte inte varit lika utbredd.

Länkar badrum

Läs mer om färgernas påverkan. Se här för mer inspirationsbilder till badrummet.