Inredning 2013: Stramt och designat

Jag fick idag hem Plaza Interiör och bläddrade snabbt till trendrapporten för inredning 2013- spännande: vad ska bli inne nästa år..? Man nämnde bland annat att ”Elegant inredning” kommer tillbaka, närmare definierat maskulint, avskalat och designat.

maskulin inredning

Design: Diego Revollo

Jag kan hålla med om att detta känns fräscht nu, efter allt shabby chic, rustikt och industriellt. Självklart är ju inte tanken att man ska springa ut nu och byta ut sin inredning hemma, men om man gillar den här trenden så är det ju roligt att det kommer att komma sådan inredning i affärerna.Vänster bild från Yellowpelow.com.

 

Att inreda maskulint och elegant

Jag gillar strama linjer och stilren inredning,men jag vill blanda upp den med varma accessoarer. Jag gillar sovrummet ovan med strama linjer och färger men med snyggt lila till som ger lite värme. I detta sovrum kan jag tänka mig att det bor ett ungt par i 35- års åldern som är mitt upp i sin karriär och som kanske låtit en inredare fixa iordning.

För mig är det en för stel känsla att ha i  mitt eget sovrum, men jag skulle absolut kunna tänka mig lite den här stilen, uppblandad med lite mjukare inslag och bra belysning.

I den här stilen är materialval ofta marmor, skinn och mörka träslag. När man inreder med marmor tycker jag man får akta sig för att det inte blir för ”fint” och tråkigt. Att blanda upp det med moderna inslag och färger kan ge ett väldigt snyggt resultat däremot.

När det gäller skinn ska man vara medveten om att skinn faktiskt kommer från djur och kanske försöka välja konstmaterial när det är möjligt.

Mörka träslag kan vara så fint, speciellt med ljusare träslag. På Inreda.org finns tex hyllor och skåp i danska möbelserien Oliver som jag verkligen gillar.

Som sagt, ska man inreda in denna stil, som kanske passar unga människor och personer i medelåldern bäst ska man nog blanda upp den med lite varma färger och personliga accessoarer för att inte ge en för kall känsla hemma.

Andra trender inför våren sägs vara inspiration från Naturen, spännande Material och klassisk svensk trären Design.

drömhem

Se mer inspiration från inredning på cosy style, Dansk inredning och inspiration