Dansk inredning i industriell stil

inredning

Jag såg ett så snyggt vardagsrum med industriell inredning i dansk stil och med rustika detaljer. Modernt och snyggt: det enda jag saknar är gardiner och lite färg så vore det super! Jag skulle också byta ut matsalsstolarna till klädda stolar ljust beige eller svart i lite mer klassisk/robust stil. Om du gillar den danska inredningsstilen så får du tips nedan hur du ska inreda.

Bild från Homedit.com.

 

 

 

 

Inreda danskt

– Nyckelord är dämpat, stilrent och med detaljer från industriell/vintage/naturlig stil.

– Börja med en bas inredning i vitt och svart och ta bort alla onödiga prylar. Det ska vara avskalat med väl utvalda inredningsdetaljer.

– Lägg till accentfärger i dämpade och jordnära färger som tex grått och dovt lila.

– Belysningen får gärna vara i metall och i industriell stil. Romantiska bordslampor hör inte hemma här. Spotlights passar bra!

– Undvik textilier i glänsande färger och välj istället fuskpäls, stickat och i dova färger. Personligen tycker jag dock det kan bli snyggt att i ett avskalat rum lägga in glänsande sidengardiner i en stark färg, som i mitt matrum tex.

– Du kan välja att inreda med basen ovan och lägga till mindre detaljer som passar just med Din stil: Gillar du att mixa stilen med moderna inslag eller med rustik inredning så går det utmärkt. Dansk inredning har inga strama regler och originella inslag gillas. Den enda inredningsstil som jag har svårt att se mixas med dansk är kanske orientalisk inredning, de är för långt ifrån varandra.

Varför har dansk inredning blivit populärt?

Jag tror att det beror på att dansk inredning är svaret på den inredning som man söker om man gillar vitt och avskalat men med lite mer charm. Många har tröttnat på det vita och vill ha lite mer originell inredning med roliga lösningar och med lugna jordiga inslag med bra feng shui.

Var hittar du dansk inredning?

Kolla in Tine K, Broarne och Danskdesign.nu som säljer dansk inredning.