Inspiration till vårens pasteller..

Nu är inredningsbutikerna fulla med vårens inredning som har fått inspiration från pastelliga färger, en kontrast mot allt det vita som dominerat länge inom inredningen.

inspirationVisst har färger alltid dykt upp till våren, men denna vår är extra fokuserad på de våriga färgerna, härligt! Nedan lite tips till hur du inreder hemma med vårens färger!

Bild till vänster med härliga pasteller och moderna former på inredningen från strangerthanvintage.com.

Inreda med pasteller

Beroende på vilka pasteller du väljer att inreda med så finns det vissa saker du bör tänka på. Väljer du rosa eller andra varma pasteller kan det lätt bli lite för söt inredning och då kanske du vill inreda med maskulina linjer för övrigt i det rummet.

 

 

 

inspiration

Från: Interiordesigntips.com

inspiration inredning

Från Cocomale.com

inredning pasteller

Pasteller..

 

 

 

 

 

Har du mycket vitt och stilrent hemma så grattis- det passar perfekt till att lägga till lite pasteller i en sådan inredning, men som sagt, tänk på att matcha färgerna med inredningsstilen du har hemma.

Inspirationen från vårens färger och pasteller kommer från vårens blommor och ta gärna detta till hjälp när du inreder hemma: se hur blommor växer i naturen och vilka färger som växer med, som grenar, gräs, olika solljus osv.

 

inspirationinspiration

 

 

 

 

Påverkan av vårens pasteller:

Vilka av vårens inredningsfärger ska du välja då? Välj den du föredrar men här kan du se hur du påverkas av färgerna:

Rosa är en lugnande färg och skapar trygghet. Färgen står för glädje och optimism och är en bra färg för barn och i rehabiliterande sammanhang. Den milda rosa färgen är bra för rum som man vill ha lugn i. Färgen förknippas med känslighet, lugn, harmoni, sammanhållning avslappning och ett gott humör.

Grönt har en lugnande inverkan på oss människor. Den symboliserar natur, växande och liv. Ljusgrönt anses ge ökad livsglädje och välmående.

Den gula färgen får små rum att verka större och har en stimulerande och styrkegivande effekt. Färgen ökar koncentrationen, främjar inlärningsförmågan och påverkar minnet på ett positivt sätt. Gult stimulerar inte bara hjärnans aktiviteter, utan förbättrar även kommunikationsförmågan.

Inspiration inredningsbutiker

Var hittar du då vårens snyggaste inredning? På inredningsbutiken Inreda.org har vårens inredning börjat komma in och rymmer mycket vackra färger på kuddar, påslakanset, överkast och annan inredning allt till bra priser och speciellt utvalda för att passa den mest kräsna inredaren.

Mer inredning

Läs mer om sovrumsinredning och få inspiration till vårens inredning!