Inspiration 2013

Inspiration till vårens inredning: Nu börjar vårens inredning och trender komma in till inredningsbutiker, både inredningsbutiker på nätet och andra inredningsbutiker. ”Elegant inredning” kommer tillbaka i år, närmare definierat maskulint, avskalat och designat.

inspiration inredning

Källa: bizrice.com

Jag kan hålla med om att detta känns fräscht nu, efter allt shabby chic, rustikt och industriellt som vi sett i inredningen på sistone. Ett exempel på den maskulina inredningen med strama linjer och originella detaljer som också är inne är sovrummet till vänster med en cool, udda vägg med struktur och säng och sängbord i en avskalad, nästan lite asiatisk inredningsstil, detta gillar jag: snyggt!

Mer inspiration till vårens inredningsstilar nedan!

 

 

Inspiration i vårens inredning: maskulint och elegant

Jag gillar strama linjer och stilren inredning,men jag vill blanda upp den med varma accessoarer och färger.

Till denna inredningsstil passar exklusiva material. Inspiration hittar du från material som marmor, skinn och mörka träslag. Men man får passa sig så inredningen inte blir för kall och omodern när man använder sig av tex marmor. Att blanda upp marmor med moderna inslag och färger kan däremot ge ett trendigt och snyggt intryck.

När det gäller skinn ska man vara medveten om att skinn faktiskt kommer från djur och välja konstmaterial istället.

Mörka träslag kan bli väldigt snyggt speciellt med ljusare textilier i inredningen. På Inreda.org finns tex hyllor och skåp i danska möbelserien Oliver som jag verkligen gillar.

Andra trender inför våren sägs vara inspiration från Naturen, spännande Material och klassisk svensk trären Design.

Inspiration från inredning ute

Att inreda hemma med en känsla från natur skapar en harmonisk känsla i inredningen och är extra aktuellt i ett samhälle med mycket stress. Det blir vanligare numer att inreda ett uterum så man kan vistas där även på vår och höst och därigenom behålla sommar- och naturkänslan hemma längre. Men även att inreda inomhus med mer naturkänsla i form av trädetaljer och rustika inredningsaccessoarer är inne nu.

Mer inredningstrender och inspiration

Inreda ute, lantlig sovrumsinredning