Sovrumsinspiration: Sängen

Här kommer lite inspiration till inredningen av sovrummet. I sovrummet står sängen i

sovrum

källa: Homeklondike.com

fokus och man vill då gärna bädda fint- men hur gör man egentligen? Hur stort ska överkastet vara och hur ska man färgmatcha med resten av inredningen? Nedan lite tips till hur du får ditt snygga sovrum och lär dig bädda sängen snyggt! Till vänster supersnyggt sovrum i dovt lila, beige och vitt. Två olika överkast/plädar har lagts över sängen för en mysigare känsla.

 

Inspiration inreda sovrummet

-Börja gärna med en ordentlig vårstädning av ditt sovrum. Ta bort den inredning och andra prylar som inte tillför rummet något och som endast skapar dålig energi och irritation. Efteråt kan du lättare se vilka möjligheter rummet har och vilken inredning som passar.

– Inred gärna med en diskret bas så du lätt kan byta ut gardiner, kuddar och liknande. Nu på våren vill du kanske ha lite lättare och ljusare färger på inredningen. Kanske vill du köpa ett nytt snyggt överkast till sovrummet, se nedan.

– Vilken färg vill du ha i rummet och vilka färger passar till dina basfärger och möbler? Se inspirationsbilder på internet! Känn efter vilka färger i inredningen som får dig att må bra och trivas.

– Belysning är viktig för myskänslan i sovrummet. På kvällen vill du gärna ha lite dovare belysning så du kommer i rätt stämning. Gillar du att läsa kanske du ska satsa på en bra läslampa? Välj bort lampor med vitt, kallt sken och inred istället med mörkare lampskärmar i sovrummet, gärna i sammet som skapar lyxkänsla.

Bädda sängen snyggt:

Vilken stil har du på inredningen i sovrummet? Har du en modern och avskalad stil kanske ett murrigt överkast inte passar. Då kanske det blir fint bara med ett vikt överkast vid fotänden i någon diskret färg och lägga kuddarna som på bilden nedan till höger.

Vill du skapa en mysig känsla i sovrummet passar däremot ett mysigt överkast i sammet eller siden bra. Du kan välja att lägga det vid fotänden och låta det hänga nedan en liten bit, eller låta det ligga över hela sängen och kanske vika lakanen över överkastet som på bilden till vänster nedan. Har du en sängkappa på sängen behöver överkastet med fördel inte gå ner till golvet. På bilden nedan i mitten ett diskret och romantiskt sovrum med sänghimmel och en vacker pläd över sängen.

sovrum

Källa: Designcastle.com

sovrum

Källa: Fashionpearlsofwisdom.com

sovrum

Källa: sköna hem

 

 

 

 

 

Inredningen till sovrummet.

På Inreda.org finns vackra överkast från Himla i olika färger, snygga sängar och sänglampor.

inredasänglampa

 

 

 

 

 

Lycka till med inredningen av ditt sovrum, hoppas du fick lite inspiration!