Inspiration och tips till vardagsrummet!

Här kommer inspiration till ditt vardagsrum. Nu när vi går mot våren är det extra roligt att förändra hemmet lite med all den nya fina inredningen som kommer in i inredningsbutikerna! Att inreda är inte alltid helt lätt så här får du lite tips och inspiration på vägen!

inspiration

Till vänster ett fantastiskt vardagsrum med en bas i svart vit inredning och en matchande tegelvägg. Detta är nog det snyggaste vardagsrummet jag sett- inredning helt i min stil och ger inspiration! Att tom fönstren matchar inredningen och spegeln med sina svarta karmar blir riktigt bra här! Nedan en fantastisk tapet med en snygg spegel på. Att matcha gardiner med tapet känns lite udda men blir en snygg bild! Bilden nedan mitten har en harmonisk färgsättning och inspiration från naturen, härlig och vårig inredning!

 

 

inspiationinspirationinspiration

 

 

 

 

Inspiration inred vardagsrummet:

1. Rensa bort så mycket du kan hemma för att få en ren bas i inredningen. När du gjort det kan du lättare se vilka möjligheter som finns i rummet. Vilka träslag har du? Matchar din inredning med varandra? Behöver du byta ut något? Var får du inspiration från?

2. Se inspiration från inredning på nätet. Välj inredningsstil eller stilar. Det kan bli jättesnyggt om du blandar stilar, men blanda försiktigt eftersom all inredning inte passar att mixa med annan: En modern tv bänk kanske inte blir så snygg med ett orientaliskt soffbord tex. När du blandar stilar kan du tänka på att hålla en röd tråd med färger tex.

3. När du har inrett klart basen i vardagsrummet  kan du lägga till det roliga: färger på kuddar, plädar, gardiner och detaljer som ljuslyktor och annat. Inred personligt och med inredning som du gillar. En snygg och färgglad tavla kan ge rummet ett stort lyft.

3. Belysningen är viktig! Satsa på flera mindre lampor som ger mysigare känsla än taklampan. Undvik vita lampskärmar som  lite kallt ljus. Levande ljus ger ännu mer myskänsla hemma, speciellt nu under vintern när det är mörkt och kallt ute.

Inspiration 2013

Vad kommer i inredningen 2013 då?

Till våren kommer den avskalade, maskulina och stilrena stort inom inredningen. Att få in en känsla från naturen med trädetaljer känns fortfarande aktuellt och gärna tillsammans med inredning i lantlig stil, klassisk eller modern inredningsstil. Silverdetaljer i form av ljusstakar och andra inredningsdetaljer är fortfarande stort och matchas snyggt med inredning i klassisk stil, dansk inredning, vit inredning, vit new england stil eller kinesisk stil tex. Hitta inspiration på nätet och se vad du gillar för inredning!