Inspiration Inredning

Inredningsblogg med inspiration till inredningen!

Inreda med Metallic

Inreda Metallic!

inreda metallic

Det har kommit mycket metallic i inredningen det här året, jag tycker det kan bli väldigt snyggt när man väljer att inreda med den nya trenden. Passande inredning finns bland annat på Mio/ Eightmood: Väldigt snygga textilier och detaljer. Bild från Mydeco. Här kommer lite tips när du ska inreda med metallic:

 

Inreda metalllic : Textilier

Strukturen på tyget är viktigt att tänka på när man använder tyger med metallic- känsla. En kudde i matt silver med struktur känns mer lyxig och välarbetad till exempel än en väldigt glänsande och glittrande kudde. Glänsande tyger passar olika bra i olika rum: Satin passar bra att inreda med i sovrum men kanske kan vara lite för romantiskt för vardagsrummet..

<h2

Att inreda med lampor i den metalliska stilen i kan bli en stark inredningsdetalj.Det blir väldigt snyggt när lampor med metalliskt sken skiner på en annan ganska dov inredning. Det blir en sofistikerad och snygg känsla i rummet.

Fler tips Inreda metallic

– Tavelramar: Ramar med metallic känsla är otroligt snyggt! Jag såg massor med snygga på Gallerix häromdagen som man kan specialbeställa till den storlek man vill.
– Ljusstakar: Snygga silverljusstakar är väldigt inne just nu. Har man liten budget så finns väldigt snygga på Ikea faktiskt! Blir väldigt snygg effekt att gruppera ljusstakar inredningen.

– Vaser: Metallic vaser är en god investering eftersom de är så mångsidiga. Med rätt blommor blir de en snygg inredningsdetalj i alla rum. Välj detaljerade konstruktioner med en mjuk kontur för elegans och en geometrisk form för en modern känsla

– Tänk på att inte inreda med för mycket metallic i inredning då det kan se lite billigt ut och lätt bli för mycket. Se bilden ovan: Den lätt skimrande tapeten är tillräcklig i det här rummet och konstföremålet i trä passar väldigt bra in med tapeten och den i övrigt lugna inredningen. Den här tapeten passar speciellt bra ihop med annars dova och enkla färger och inredningsdetaljer eftersom den är så uttrycksfull själv.

– Pröva dig fram och ha roligt! Köp inte dyra inredningsdetaljer om du är osäker- på så sätt kan du lätt byta ut om det blir fel.

– Metallic passar bra ihop med en stram inredning och dova färger. Den passar mindre bra ihop med för mycket  starka färger som lila, rött och rosa. Tillsamans med romantisk eller barockstil blir det heller inte så bra att inreda med när du väljer metallic.

länkar: Inreda

Inredningstips, Inredningsbloggar, Lantligt, Lila inredning, Bokrecension Sällskapet

Ja, kanske ska sätta igång och inreda metallic?

2 kommentarer

  1. Snygg tapet på bilden! Vad heter den och vart finns den?

    • Karro

      5 december, 2012 at 08:07

      Hej Johanna, åh jag är ledsen men jag vet tyvvär inte vad den heter. Visst var den snygg- om du googlar metallic tapet så kanske du hittar något liknande iaf..Lycka till! /Karro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *