Inspiration vardagsrum

Just nu syns mycket beige färger i inredningar så dags för inspiration vardagsrum!

inredning inspiration

Häromdagen var jag inne på Rooms showroom för inredning på PUB i stockholm: De hade många snygga små ”rum” med snygga färgkombinationer och inredningsacessoarer! Jag gillar den här kombinationen av det beige, trädetaljer, trendiga koppardetaljer och snygga mönster! Det enda jag saknar för ett riktigt hem är lite mer personlighet och färg så är det klart!

Nedan några kombinationer som känns lite mer luftiga och somriga: med kalla toner i blått och vitt! Jag läste någonstans att människor kring medelhavet betraktar blått som en varm färg då de symboliserar färgen med hav och sommar medan vi i Norden ofta istället symboliserar den med himmel och kyla och vi därför ser den som kall (jag tror det var så det var ialla fall:) Lite spännande sånt där hur vi uppfattar färger beroende på våra erfarenheter…

inspiration vardagsruminspiration inredninginspiration vardagsrum

 

 

 

 

Inreda vardagsrummet:

1. Börja med att rensa bland din inredning i vardagsrummet så att du lättare kan se rummets basfärger och kan välja inredningsstil och färger lättare.

2. Välj gärna en inspirationsbild  att utgå ifrån vad gäller färger, inredningsstil och möbler. Tänk efter vilken känsla du är ute efter i din inredning och hur du kan föra över den känslan till ditt rum.

3. Välj gärna ett träslag i inredningen eftersom det annars kan bli ett lite splittrat intryck om du blandar för mycket mellan olika basfärger. Bestäm basinredningen till i rummet och vilket träslag och färger som passar ihop med denna inredning.

4. Välj färger som du gillar i inredningen och försök att hålla dig till en färgskala som matchar och känns lagom ljus. Försök gärna skapa olika små ”oaser” hemma för olika tillfällen: I matrummet kan du till exempel välja lite festligare färger medan du i sovrumsinredningen troligen mår bättre av lite lugnare färger.

Mer inspiration vardagsrum:

Här får du sovrumsinspiration

Spana in inredningstrenderna 2013 och få inspiration till inredning