Renovering: Klinker

Ska du göra om hemma och är ute efter kakel och klinker? Jag hittade till affären Stonefactory på nätet där man kan beställa kakel och klinker direkt hem till dörren fraktfritt, inte dumt. Jag renoverade både kök och badrum i min förra lägenhet och här kommer lite tips och inspiration till badrumsinredning!

kakel heroJust nu är det inne med en rustik känsla hemma som gärna blandas med lite glamour i inredningen..Så vad ska man välja för klinker då? Viktigt att tänka på är att klinker och kakel, speciellt i badrummet, ska hålla i många år innan man byter så försök att hålla dig till en klassisk och ren stil.

 

 

 

 

kakel inredningsvart metallic kakelkakel marocko

 

 

 

 

På bilderna ovan: Stor bild Hero kakel. Sedan: Svart metallic och marocko inspirerat klinker. Allt från Stonefactory.  Jag gillar verkligen de mörka badrummen! Det blir en skön kontrast mot spotligths och glasdetaljer. En liten varning dock för att inreda för mörkt i flera av rummen i bostaden då det kan kännas lite dystert att vistas i ett rum med mycket svart en längre stund. Men- det är olika hur känslig man är för färgpsykologi. Här är fler av mina favoriter hos Stonefactory:

Inspiration klinker

badrum klinkerCaliope Cinza från Höganäs, Stonefactory. Jag använde mig av detta kakel till mitt förra badrum som jag renoverade (i den beige-rosa varianten) och det blev så väldigt snyggt med den svaga strukturen i kaklet. Om man vill välja mönstret till är en smaksak. Man ska tänka på när man väljer mönstrade kakelplattor att det är lättare att tröttna på dessa än på enfärgat kakel.

skiffer kökIdag har jag skiffer i mitt kök. Först tyckte jag det var lite tråkigt jämfört med den pärlemorskimrande mosaiken jag tidigare hade valt till mitt nyrenoverade kök. Idag tycker jag skiffer är jättefint och känns inne nu med den rustika känslan. Vill man ha en lite lyxig känsla är det bara att satsa på vackra diskmedelspumpar osv. Liknande skiffer finns på Stonefactory.

Renovering med klinker och kakel

När du ska kakla badrum eller kök hemma ska du tänka dig för. Badrum bör du anlita en bra firma till så allt blir rätt då det kan vara lite svårt att få till själv med fuktspärrar osv. Kök är inte lika svårt, speciellt inte om du inte har så stor plats att kakla. Jag satte själv dit en vit mosaik i min förra lägenhet och det blev jättebra! Tog lite tid att få fogen snygg men var inte alls svårt.

Hoppas du fick lite inspiration till val av kakel och klinker!