Lampa Ellos

lampaMin mamma är på jakt efter en snygg bordlampa till sitt sängbord. Jag tipsade henne om Ellos som är en av de bästa ställena för lampor enligt mig och är lite mer prisvärda än de från Watt o Weke som är en favorit men lite dyra. Här kommer de snyggaste från Ellos: Till vänster lampan Tassel i antiksilver, 999 kr. Lampan kan du hitta på Samlingssidan för Inredningsbutiker Inreda.  Nedan bordlampa Swing som min mamma just fastnat för, 499 kr, lampa 379 kr och skärm i lantlig stil.

 

lampalampalampa lantlig

 

 

 

 

 

Kristallkrona

Ellos har snygga kristallkronor till bra priser- speciellt om man utnyttjar en rabattcheck där.. En liten varning dock här eftersom det kan bli lite krångligt att montera upp: Min stackars mormor beställde en härifrån och då kom det inte med en kontakt så det fick vi köpa till. Kristallerna var också tvungna att sättas på vilket tog en liten stund. Jag beställde nyligen kristallkronan Ryholm från Belysningsdesign, också rätt prisvärd, och den kom lite bättre förpackad än den från Ellos med kristallerna fastmonterade. Sladden var vi dock tvungna att kapa av- som tur var så fick jag hjälp av min pojkvän som är lite bättre på sånt.

Tips Belysning/ Lampa

När du ska välja lampa är det bra om du först funderar över vilken stil du ska ha i rummet. Har du klassisk stil kan det kanske bli en spännande kontrast med en annorlunda lampa och tvärtom. Har du starka färger i rummet kan du tänka efter om du vill att lampan ska smälta in eller framhävas. Ett rum med ljusa färger kan få lite liv med en dominerande lampa.

Sprid ljuset i inredningen: Bordslampor med dimmer ger bra myskänsla. Satsa mer på mindre ljuskällor än på takbelysning. Levande ljus gör stor skillnad för en lyxig stämning på vintern men även på sommaren. Ställ gärna flera ljuskällor bredvid varandra, det blir ett mer dramatiskt intryck än att sprida ut dem i inrednigen. Den ultimata lyxiga känslan uppnår du enklast med en kristallkrona i taket. Storleken skall alltid anpassas efter rummet och takhöjden: en allt för stor krona gör att rummet känns mindre. Detta gäller för alla typer av taklampor, så utgå alltid från rummets storlek.

Lampa Ellos:

Länkar Belysning/ Lampa

Lampa: Kristallkrona, Inspiration Sovrum

Hoppas du fick inspiration till lampa hem!