Lampa till matrum

matrum lamporJag har i helgen varit på jakt efter en lampa till mitt matrum och tänkte mig en kristallkrona då jag tycker att de är snygga och ger lyx känsla. Jag funderade på om det skulle bli lite för mkt ”bling-bling” tillsammans med mina röd-orange sidengardiner men jag testar och ser.. Min kille har fått tag på en mindre kristallkrona som jag ska sätta upp när jag får hit den, återkommer med bilder!

Välja lampa

När du ska välja lampa är det bra om du först funderar över vilken stil du ska ha i rummet. Har du klassisk stil kan det kanske bli en spännande kontrast med en annorlunda lampa och tvärtom. Har du starka färger i rummet kan du tänka efter om du vill att lampan ska smälta in eller framhävas. Ett rum med ljusa färger kan få lite liv med en dominerande lampa.

Lampa på nätet

Jag hade ett presentkort från Belysningsdesign och jag var först lite inne på lampan Cadeau, med tre mindre opalvita hängande lampor. Sedan kom jag på att den kanske var lite för liten och diskret.. Jag fastnade också för den sotade kristallkronan nedan därifrån och tänkte då ha den i mitt sovrum. Andra lampaffärer på nätet som jag hittat är Lampan och Ljusinspiration som har lite mer moderna lampor. Ellos ska man inte underskatta- de har faktiskt en hel del snygga lampor och med deras rabattkampanjer kan man göra väldigt bra fynd där!

lampakristallkronamatrum

 

 

 

 

 

 

 

Så, vad blev det för lampa då? Jag övervägde lite de här två lamporna från Ellos, de var snygga och så bra pris, de har ju dessutom en kampanj så man kan få 40 procent på valfri vara.. Men jag fastnade till slut ändå för den tredje lampan: Ryholm från Belysningsdesign: den får hamna i mitt sovrum där jag har lite matchande stil på bordslampor och annan inredning. Lampan kommer om några dagar så då kommer bilder!

lampa elloslampa ellos lampa

 

 

 

 

 

 

 

Inspiration lampa till matrum

lampa rumlampa matrumlampa svart

 

 

 

 

 

 

 

Jag gillar lamporna i brons och svart, de passar i de färgstarka matrummen. Det är svårt att få så här originella lampor att passa in hemma och jag vet inte riktigt om jag tycker inredarna här lyckats eller inte. Det ger helt klart en spännande och mysig stil, så lite av det här tar jag gärna in till mitt matrum. I det lila matrummet skulle jag kanske tona ner väggarna lite och byta ut de rosa gardinerna..

Länkar inredning matrum

Dukning matrum, Inspiration speglar (passar bra i matrum), Inredningsbloggar

Vilken typ av lampa tycker du blir bäst till matrummet?