Lantliga vita möbler

Det är väldigt fint att inreda med en bas med vita möbler och den lantliga inredningsstilen har varit mycket populär de senaste åren.

lantliga möbler Jag har mer och mer börjat gilla stilen själv men då åt det lite mer klassiska och moderna hållet. Den vita inredningsstilen är bra att ha som bas hemma då den går så bra att mixa med annan inredning. Det finns många inredningsbutiker på nätet som säljer lantlig inredning men det är inte många butiker som säljer lantliga möbler på nätet. De möbelbutiker som gör det är dessutom ganska dyra. På Inreda hittar du lantliga och andra snygga möbler och får dessutom passande inredningstips.

Inreda lantligt

Nu på hösten satsar många inredningsbutiker på mys och lite mörkare färger i inredningen. Visst vill vi ha en varmare känsla hemma så här års men att inreda basen i vitt och lantligt är aldrig fel. Så här inreder du i lantlig stil hemma:

Börja med att fundera vilken vilken stil du vill ha: modernt och rustikt lantligt eller mer åt den romantiska, franska inredningen? Vill du ha mycket kritvitt eller vill du blanda in färger i det vita? Tänk på att för mycket kritvitt i inredningen ger ett kallt intryck. Läs här mer om färgernas påverkan.

Första steget till ditt drömhem är att rensa bort saker du inte vill ha hemma och därmed göra plats för den inredning som du vill inreda med. Se till att du har bra förvaring till dina saker som du vill gömma undan och därmed göra rum för din snygga inredning.

Innan du börjar inreda: Vilka förutsättningar finns i rummet? Hur faller ljuset? Vilka färger, träslag passar i det här rummet? Hur ser golv/väggar ut? Behöver du måla om? Vad får du plats med?  Inred med en röd tråd genom inredningen i hemmet. Om du gillar lantliga vita möbler men känner att du vill variera den inredningsstilen lite kan du exempelvis ha mycket färg på textilier i ett rum, inreda med lantligt/rustikt i ett rum, lantligt modernt metallic i ett rum, lantligt romantiskt i ett rum kanske..? Ja, med en vit bas kan du lätt variera i det oändliga!

Att inreda med mycket vitt på möbler kan lätt ge en kall känsla hemma. Därför kan det vara bra att få in mycket kuddar och andra textilier för att skapa en mysigare känsla hemma. Ta gärna in lite trädetaljer och annat som skapar en mysig och harmonisk känsla i inredningen. Mixa  lätt inredning med tyngre saker:  en dominant soffa med lite lättare gardiner till exempel.

Läs mer om lantlig inredning

Lantlig inredning, Inredningsbloggar lantligt, Nya inredningsbutiken

Kanske dags för dig att inreda med lite mer vitt och lantligt hemma?