Inredning Sovrum

Här kommer lite inspiration och tips på inredning till ditt sovrum!

inredning sovrumJag har just startat upp en ny sida: Inreda.org som fungerar som en inspirations- och samlingsplats för den snyggaste inredningen och möblerna som finns online. Jag väljer endast ut möbler som jag själv tycker är snygga och som jag skulle vilja ha hemma. Det är inte så mkt möbler ännu på sidan men ha tålamod- jag jobbar på med den för fullt!

Jag kan börja med att ge lite inspiration till ditt sovrum- alla möbler på bilden ovan är från Ellos och till superbra priser! En favorit är verkligen den härliga himmelsängen- jag var faktiskt inne på att köpa just den här, i vit eller mahogny, när jag flyttade till mina nya lägenhet för ett år sedan. Tyvvär passar den inte i mitt sovrum då en sådan här säng kräver ett lite större sovrum enligt mig.Till en sådan är säng tycker jag antingen vita möbler eller möbler i mahogny passar. Inred gärna i dova, ljusa färger och kanske en kristallkrona för att ge en lite lyxig känsla till sovrummet.

Fler tips till inredning och möbler till sovrummet

Börja med att fundera vilken vilken stil du vill ha: modernt och rustikt lantligt eller mer åt den romantiska, franska inredningen. Kanske vill du lägga in lite vita asiatiska möbler så det blir en lite udda stil, eller vad du nu gillar.

Huvudpunkten i sovrummet är ofta sängen- låt den möbeln dominera med en rejäl sänggavel och snygga sängbord. Höj gärna benen på sängen och täck den med en sängkappa som passar mot överkastet.

Sprid ljuset i inredningen: Bordslampor med dimmer ger bra myskänsla. Satsa mer på mindre ljuskällor än på takbelysning. Levande ljus gör stor skillnad för en mysig stämning på vintern men även på sommaren. Ställ gärna flera ljuskällor bredvid varandra- det blir ett mer dramatiskt intryck än att sprida ut dem i inrednigen. Den ultimata lyxiga känslan uppnår du enklast med en kristallkrona i taket.

Unna dig vackra och lyxiga textilier i inredningen.  Bädda med många kuddar i matchande örngott, ett tjockt överkast och med en mindre filt som ligger ”kastad” över sängens fotände.  Blanda gärna lite olika tyger som sammet och bomull. En bänk, antingen stoppad eller enkel, vid  sängens fotände, förhöjer myskänslan i sovummet.

Inred med vackra textilier för en lyxigare känsla i sovrummet: matta, gardiner som når ner till golvet eller ännu längre. Häng flera gardiner i olika färger bredvid varandra. Mixa olika stilar och material men ha ändå en röd tråd i sovrum inredningen. Här hittar du fler mysiga vintage- sovrum.

inredning sovruminredning sovrumsovrum inredning

 

 

 

 

Länkar inspiration inredning Sovrum:

Inredningstips, Kuddar till sovrummet, Lila sovrum, Inredning sovrum

Hoppas du fick lite inspiration till hur du kan möblera och inreda ditt sovrum!