Köpa lantligt sommarställe

lantligt hemmaJag har just varit en härlig vecka på Öland och där åkte vi förbi mitt gamla sommarställe – i riktigt lantlig stil! Det råkar just nu vara till salu: i Föra, Borgholm på Öland.Om du är på jakt efter ett hus i lantlig stil och kanske ska renovera finns det några saker du ska tänka på:

 

 

 

 

 

sommarhuslantligtlantligt renovering

 

 

 

Huset bestod tidigare av detta lilla torp och en större lada som också var inredd. Vi bodde alltid i torpet och när vi blev större så bodde jag och mina systrar i ladan. Idag har de nya ägarna byggt ihop ladan med ett stort modernt vitt hus.Jag känner inte riktigt igen mig med stenlagd gård osv. Det roliga med huset nu är att man får både det moderna och det öländskt lantliga i huset. För mig känns det inte som mitt gamla hus längre tyvvärr med alla moderna tillbyggnader men visst blev det snyggt på sitt sätt?

 

mysig inredningmysig inredninglantlig inredning

 

 

 

 

Tips köpa hus lantlig stil

Kanske söker du ett billigt hus som du själv planerar att renovera, för permanent boende eller som fritidshus? Det är faktiskt en av mina egna drömmar: att få ta ett gammalt charmigt hus och renovera och förbättra precis i sin egen stil! Men- man ska vara medveten om:

– När du ser ett hus du gillar och ser möjligheterna för kanske du blundar för vissa större hinder: som fuktskador osv, som kan vara mer problematiskt än du tror. Sådana saker bör du kanske anlita en fackman för att åtgärda och det kan bli kostsamt. Värme, vatten och kök är några viktiga saker som måste fungera i huset vid inflytt.

– Gamla, skadade elsystem är farliga. Vad man bör ha i beaktan är att ett gammalt hus alltid behöver underhåll och man får ständigt byta och laga olika saker. Har huset stått tomt länge bör ni vara extra försiktiga eftersom det kan vara eftersatt.  Ett hus tål normalt inte att kylas ned. Ett hus som inte varit uppvärmt riskerar att ha fått skador i själva stommen.

Fler tips inredning lantligt

När detta är avklarat kan du fokusera på det roliga: inredningen i lantlig stil, färger och inredningstips. Lycka till och hoppas du fick lite tips till renovering och inredning i lantlig stil!