Lantlig inredning

kök lantligtNu på sommaren känns det extra mysigt med lantlig inredning. Kolla in det mysiga huset i vitt, vitt, vitt. Visst saknar man lite färger men väldigt vackert är det! Bilder från Stadshem fastighetsmäkleri.

 

 

 

 

 

inredning lantligtsovrum lantligtkök lantligt

 

 

 

 

 

 

 

Till lantlig inredning hör: country style, shabby shic och brocante chic: Mysig, luftig, harmonisk inredning. Man får passa sig när man inreder med de här stilarna att det inte blir för mycket vitt eftersom det kan påverka en negativt. Väver man in lite vackra trämöbler och färger kan du skapa härliga rum!

Lantligt/ Country style

Country style är allt från norsk lantlig inredning till en kinesisk variant på samma tema. Många faller för lantlig inredning från England, vilket kanske i sig kan förklara varför shabby chic är så populärt.

Lantlig inredning/country style har varit stort under ett antal år. Den populära inredningsstilen har mattats ner en aning men är fortfarande populär. Country style är en romantisk, mysig, vacker och trygg stil.

Vit lantlig inredning består av allt ifrån små, vita möbler, ibland med målade mönster, allting i vitt, därav namnet vit lantlig inredning.

Shabby chic
Stilen som är förknippad med country style kallas också för shabby chic. Inredningsstilen har sitt ursprung i USA och England och blev populär på 1980-talet. Vit lantlig inredning som denna är  enkel men elegant och utsmyckad, slarvig och prydlig på samma gång och med gammal stil på nya saker. Vit lantlig inredning av shabby chic-stilen ser lite olika ut beroende på var i världen man befinner sig. I USA är den romantisk, med varma färger och mycket blommönster. I Sverige är det  vit lantlig inredning då allt som har med stilen att göra går i mer eller mindre vitt.

Brocante chic

Till lantlig inredning passar ryms också stilen brocante chic (brocante betyder loppmarknad) som blandar rustik inredning med sött:  Möbler i metall och trä med väderbiten patina blandas med ljusa pasteller och snittblommor.

Mer lantlig inredning

New england/lantlig inredning, Köp lantlig inredning

Hoppas du fick lite inspiration till lantlig inredning!