Inspiration Inredning

Inredningsblogg med inspiration till inredningen!

Rädda Sakineh

Rädda Sakineh

sakineh ashtianiI lördags var jag tillsammans med andra frivilliga från Amnesty på Sergels torg, Stockholm för att visa den Iranska regimen att vi inte glömt Sakineh Mohammadi Ashtiani. Vi samlade namnunderskrifter och formade  med hjälp av förbipasserande människor det pussel av Sakinehs ansikte du ser på bilden. Filmen kommer i veckan att läggas ut på Youtube. Aktionen var lyckad men jag blir lite besviken när många människor bara går förbi en sådan här sak utan att verka bry sig så mycket. Kanske är det lätt att bara låtsas att sådana här saker inte sker i världen- vi i Sverige är ju förskonade från många hemska saker som sker i många delar av världen: krig, svält osv.

Sakineh är en 44-årig tvåbarnsmor från nordvästra Iran som är dömd till avrättning genom stening. Sakineh dömdes 2006 för äktenskapsbrott efter en rättegång som
Amnesty anser var bristfällig.

Sakineh har redan straffats med 99 piskrapp (som bevittnades av hennes son) och sitter fortfarande fängslad. I juni 2010 fick steningsdomen mot Sakineh Ashtiani stor internationell uppmärksamhet och fördömdes starkt. Det är oklart om och när steningsdomen mot henne kan komma att verkställas. Sakinehs ena advokat, Javid Houtan Kiyan, är fängslad sedan 2010 på grund av sitt försvar av Sakineh och har enligt trovärdiga källor utsatts för tortyr. Sakinehs andra advokat, Mohammad Mostafaei, har tvingats i exil efter att han och hans familj blivit hotade av myndigheterna. Mer information kan du hitta på Amnestys hemsida eller kontakta mig här på bloggen.

Obs: Vill du göra en insats kan du protestera mot hot mot mänskliga rättigheter/orättvisor i världen genom att gå in på Amnestys hemsida och skriva på veckans vädjande – ett nytt fall att skriva på finns varje vecka. Det kostar ingenting.

1 kommentar

  1. Bra arbetat! Jag på min kant gör vad jag kan för att hålla Islam utanför Sverige – så att vi inte får in barbariet här också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *