Sovrum Inspiration

Jag har suttit och lekt lite i photoshop för inspiration till sovrummet!

sovrum inspirationAlla möblerna kommer från Inreda-Inredningsbutiken och är faktiskt väldigt prisvärda dessutom. Jag gillar verkligen sådana här mörka skåp i den österländska stilen, blir speciellt snyggt med mycket vitt och lite lyxiga material på kuddar och lampor. Lite mer textilier än här på bilden skulle bli mysigt: en matta och kanske en snygg ljus fåtölj!

Sovrum inspiration

I sovrummet är det härligt att vakna upp till en vacker och mysig atmosfär. Ett rum för inspiration och harmoni vill många ha..här kommer tipsen:

Ge sängen en lyxigare känsla genom att höja benen och täck sängen med en sängkappa som matchar överkastet. Höj sänggaveln så sängen blir mer dominant i rummet. En klädd sänggavel ger en lyxig känsla i sovrummet. Unna dig vackra och lyxiga textilier i sovrummet, gärna satin-bomullslakan som är väldigt skönt- Hemtex har tex prisvärda.  Bädda sängen med många kuddar i matchande örngott, ett tjockt överkast och med en mindre filt som ligger ”kastad” över sängens fotände. Snygga kuddar i olika material är också ett bra sätt för att få fram lyxkänslan i sovrummet. Blanda gärna bomull med sammet, siden, ull och fuskpäls. En bänk, antingen stoppad eller enkel, vid  sängens fotände, förhöjer hotellkänslan.

Ljuset är viktigt: Bordslampor med dimmer ger bra myskänsla. Satsa mer på mindre ljuskällor än på takbelysning. Levande ljus gör stor skillnad för en lyxig stämning på vintern men även på sommaren. Ställ gärna flera ljuskällor bredvid varandra, det blir ett mer dramatiskt intryck än att sprida ut dem i inredningen. Den ultimata lyxiga känslan uppnår du  med en kristallkrona i taket.

Mixa olika stilar och material men ha ändå en röd tråd i inredningen.

Länkar Sovrum inspiration

Inspiration sovrum vår, Sovrum inspiration bilder, Snygga skåp på Inredningsbloggar, Bäst inspiration till sovrum

Till sist: det är du som ska trivas i ditt sovrum-lyssna inte för mkt på andra- och känn efter själv vad du gillar i inredningsväg.

Hoppas du fick lite inspiration till ditt sovrum!